Центр працевлаштування та зв'язків з випускниками

Відбулось бінарне заняття з елементами дуальної освіти

 У рамках співпраці з випускниками університету та орієнтації на обмін досвідом практикуючих фахівців та студентської молоді 13 травня відбулось бінарне заняття з елементами дуальної освіти з дисципліни «Економіка землекористування», яку викладає доцент Любезна Ірина Василівна для студентів денної форми навчання Навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури. Спікерами також виступили випускник ЗУНУ, д.с.-г.н., с.н.с., заступник директора з наукової роботи Тернопільської державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН Сидорук Борис Орестович та к.с.-г.н., вчений секретар Тернопільської державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН Сидорук Галина Петрівна.

Сидорук Борис Орестович розповів про особливості діяльності установи  в межах виконання різного роду напрямків наукових досліджень в різних галузях сільськогосподарської діяльності. Зосередив увагу на дослідженнях в галузі рослинництва, землеробства, а також  екологізації даних видів діяльності. У даному аспекті визначальною є адаптивність сільськогосподарських культур до змін в кліматичних умовах. Тому екобезпечне землеробство є важливим для покращення якості земельних угідь і формування високої продуктивності сільськогосподарських культур і раціонального землекористування. Це є важливим у напрямку євроінтеграційних процесів  і формування сучасних наукових традицій.

Сидорук Галина Петрівна презентувала зразки насіння сільськогосподарських культур та розкрила основні аспекти їх технологічного вирощування.

Студенти мали нагоду поспілкуватися із директором ТДСГДС ІКСГП НААН, к.с.-г.н., с.н.с. – Ящук Тетяною Сергіївною та отримали запрошення на проходження стажування  на полях установи. Сподіваємось на активну та плідну співпрацю.