Центр працевлаштування та зв'язків з випускниками

Гордістю будь-якого навчального закладу є його випускники

 8 лютого відбулась онлайн-зустріч студентів  ННІБП ЗУНУ із нашим випускником 2017р., заступником начальника Рахів- Берлибаського ПНДВ Карпатського біосферного заповідника Білінкевичем Василем. Модератором зустрічі виступила доцент кафедри агрономії, екології та агрономії Любезна Ірина.
Студенти дізналися багато корисної та цікавої інформації про Карпатський біосферний заповідник та отримали запрошення до співпраці.
Надзвичайне багатство природи Карпатського біосферного заповідника роблять його найдорогоціннішою перлиною у карпатській короні України. За більш як 52-річну історію свого існування він досяг значних успіхів у збереженні, вивченні та примноженні природи Українських Карпат. 
Територія Карпатського біосферного заповідника представляє значний інтерес для збереження аутентичної культури українських горян – гуцулів, бойків та лемків. Адже тут і на суміжжі віків збереглися чудові зразки місцевої дерев'яної архітектури, до цього часу тут практикуються високогірне молочне вівчарство з неповторними традиціями, які мають на сьогодні унікальний для Європи характер, а також різьбярство, килимництво, ліжникарство та багато інших народних промислів і ремесел. 
Заповідник прагне, у своїй роботі якщо не примножити, то хоча б зберегти не тільки природні багатства, але й культурно-історичну спадщину Карпат, її аутентичність та неповторність. Цьому присвячуються науково-практичні конференції, які проводяться на його базі, розробляються плани тіснішої співпраці з місцевими громадами, вивчаються, оберігаються та вдосконалюються традиційні методи природокористування. Також регулярно проводиться тут і низка народних фестивалів, які прагнуть у чистоті донести подих давнини і неретушовану народну культуру місцевого населення. Серед них «Гуцульська бринза», «Берлибаський бануш», «Діловецькі калачі» та багато інших.
Після презентації студенти отримали ґрунтовні відповіді на питання, які їх зацікавили та послухали спогади про цікаві студентські роки Василя і отримали цінні настанови на майбутнє. 
Щиро дякуємо Білінкевичу Василю за знайдений час і бажання поспілкуватися із студентами ННІБП та поділитися з ними історією свого успіху.