Центр працевлаштування та зв'язків з випускниками

У ТЕРНОПІЛЬСЬКОМУ НАЦІОНАЛЬНОМУ ЕКОНОМІЧНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ ВІДБУЛАСЯ ЗУСТРІЧ З ВИПУСКНИКАМИ 1971, 1976, 1981 І 1986 РОКІВ

Четвертого червня 2016 р. у Тернопільському національному економічному університеті за підтримки ректора Андрія Ігоровича Крисоватого гостинно зустрічали випускників 1971, 1976, 1981 і 1986 років. Організатор заходу – Центр працевлаштування та зв’язків з випускниками ТНЕУ (директор Зеновій Іванович Кривий).
 
Метою проведення ювілейних зустрічей з випускниками є утвердження пріоритетів Alma mater, обмін професійним досвідом, збереження традицій, дружніх і ділових стосунків між поколіннями випускників.
 
Як швидко і безупинно біжать роки... Рідна Alma mater у 1971-1989 рр.  –Тернопільський фінансово-економічний інститут, а сьогодні – Тернопільський національний економічний університет, один із провідних вищих навчальних закладів IV рівня акредитації, знаний не тільки в Україні, а й за кордоном.
 
На зустріч прибуло понад 600 випускників з різних регіонів України і з-за кордону. Серед гостей відчувалося хвилювання, адже у цей день вони мали можливість подумки повернутися у студентські роки, зустрітися зі своїми друзями і наставниками. Поступово звідусіль починав лунати сміх, жарти, можна було спостерігати щирі обійми та сльози на очах.
 
Програма зустрічі була насиченою. Студенти факультету аграрної економіки і менеджменту (декан Борис Олегович Язлюк), факультету економіки та управління (декан Віктор Михайлович Островерхов), факультету фінансів (декан Андрій Ярославович Кізима) в українських строях зустрічали випускників та здійснювали анкетування.
 
Директор Музею історії університету Віталій Григорович Михайлиця ознайомив з експозицією музею, присвяченою 50-річчю Alma mater, та провів екскурсію студентським містечком. Старший викладач кафедри фізичної культури і спорту Ігор Васильович Білоус розповів про спортивні досягнення та ознайомив з експозицією музею спортивної слави ТНЕУ.
 
З великим задоволенням випускники відвідали виставку народної творчості «Духовність, відображена у мистецтві», яку в ТНЕУ організували працівники відділу гуманітарної освіти та виховання університету (начальник Світлана Миколаївна Сорочинська). Вони переглянули ікони, зображення храмів (художники України Євген Удін, Микола Шевчук, заслужений майстер народної творчості Володимир Шерстій, художники-іконописці Юлія Скаковська та Петро Демкович), фотороботи  члена Національної спілки фотохудожників Михайла Бенча, слухали духовну поезію головного редактора газети ТНЕУ «Університетська думка» Марії Баліцької, твори-роздуми студентів університету «Великдень у моїй родині», переглянули виставку літератури на духовну тематику бібліотеки університету, вироби декоративно-прикладного мистецтва працівників ТНЕУ.
 
Урочиста частина, яка відбувалася в актовій залі університету, розпочалася із перегляду відеофільму про навчально-наукові, міжнародні, культурно-мистецькі досягнення, розширення матеріально-технічної бази, відкриття нових спеціальностей в університеті, який підготували працівники відділу інформації та зв’язків з громадськістю (начальник Олена В’ячеславівна Васильків).
 
Під час заходу проректор з наукової роботи Зеновій-Михайло Васильович Задорожний і директор Центру працевлаштування та зв’язків з випускниками ТНЕУ Зеновій Іванович Кривий привітали випускників у стінах рідної Alma mater. До урочистостей також долучилися декан  факультету аграрної економіки і менеджменту, доктор економічних наук, професор Борис Олегович Язлюк і декан факультету економіки та управління, кандидат економічних наук, доцент Віктор Михайлович Островерхов.
 
Хвилиною мовчання випускники вшанували пам’ять наставників і випускників, які відійшли у вічність.
 
Випускники 1971 року запросили на ювілейну зустріч своїх наставників як у навчальному процесі, так і по житті: Володимира Петровича Сторожука, Михайла Степановича Кузіва, Семена Сильвесторовича Габора, які привітали своїх вихованців із ювілейною зустріччю. 
 
Упродовж дня випускники згадували з посмішкою на вустах свої студентські будні та свята. Зокрема, своїми спогадами поділилися: випускник 1971 року спеціальності «Бухгалтерський облік в промисловості» групи БП-41 обліково-економічного факультету, Заслужений економіст України, заступник голови Державного комітету України з державного матеріального резерву Володимир Сергійович Курко; випускниця 1976 року спеціальності «Фінанси і кредит» групи Ф-47 фінансово-економічного факультету, заступник генерального директора з економіки та фінансів Хмельницької атомної електростанції Альвіна Петрівна Гонтік (Шестак); випускник 1976 року спеціальності «Бухгалтерський облік в промисловості» групи БП-43 обліково-економічного факультету, заступник директора Навчально-наукового інституту інноваційних освітніх технологій ТНЕУ Валерій Омелянович Благуляк; випускник 1986 року спеціальності «Фінанси і кредит» спеціалізації «Фінансування і кредитування капітальних вкладень» групи ФК-41 кредитно-економічного факультету, директор Волинської дирекції  ВАТ «Райффайзен  банк «Аваль» Валерій Васильович Попов; випускник 1986 року спеціальності «Бухгалтерський облік і аналіз господарської діяльності» спеціалізації «Ревізія і контроль» групи РК-41 обліково-економічного факультету, завідувач кафедри обліку в державному секторі економіки та сфері послуг ТНЕУ, доктор економічних наук, професор, директор аудиторської фірми «ТерАудит» Михайло Романович Лучко; випускниця 1986 року спеціальності «Планування промисловості» групи ПП-41 планово-економічного факультету, приватний підприємець Неля Романівна Мозиль; випускник 1986 року спеціальності «Бухгалтерський облік і аналіз господарської діяльності» спеціалізації «Ревізія і контроль» групи РК-41 обліково-економічного факультету, заступник міського голови Ужгорода Петро Іванович Харевич.
 
Випускниця 1976 року спеціальності «Фінанси і кредит» групи Ф-47 фінансово-економічного факультету, заступник генерального директора з економіки та фінансів Хмельницької атомної електростанції Альвіна Петрівна Гонтік (Шестак) від імені випускників привітала адміністрацію та працівників університету із 50-річчям ТНЕУ та вручила проректору з наукової роботи Зеновію-Михайлу Васильовичу Задорожному вітальну листівку, квіти, а також книги для Музею історії вищого навчального закладу.
 
Приємною несподіванкою для випускників стала презентація працівниками Центру працевлаштування та зв’язків з випускниками фотоматеріалів зустрічі з випускниками у 2011 році, студентських років, випускових альбомів, які є у музейному фонді та Центрі університету.  
 
Працівники відділу гуманітарної освіти та виховання ТНЕУ (начальник Світлана Миколаївна Сорочинська) для випускників підготували святкову імпрезу «Віват, випускники!» (ведуча Зоряна Вовк). Своє мистецтво гостям дарували: Владислав Вальків, Роксолана Залізняк, заслужений працівник культури України Світлана Сорочинська, народна студія сучасної хореографії «ТАНГо dance company» (художний керівник Любов Борисяк).
 
Працівники Центру працевлаштування та зв’язків з випускниками ТНЕУ підготували фотостенд «Крізь призму років», презентацію діяльності Центру. 
 
Головний редактор газети ТНЕУ «Університетська думка» Марія Йосипівна Баліцька презентувала спецвипуск газети, присвяченої ювілейним зустрічам з випускниками у 2016 році.
 
Яскраві миті зустрічі з випускниками 1971, 1976, 1981 і 1986 років були зафіксовані на світлинах (завідувач фотолабораторії Михайло Іванович Бенч), які Ви можете переглянути  на сайті ТНЕУ у рубриці «Фотогалерея».
 
Колектив Центру працевлаштування та зв’язків з випускниками висловлює вдячність адміністрації університету, деканам факультетів, директорам інститутів, працівникам усіх структурних підрозділів, студентам, які долучилися до організації ювілейних зустрічей з випускниками у травні-червні 2016 року.
 

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

     
     
     
     

Автор – Центр працевлаштування та
 зв’язків з випускниками ТНЕУ