Центр працевлаштування та зв'язків з випускниками

Ювілейна зустріч випускників у ЗУНУ 1973 року випуску

Нещодавно у Західноукраїнському національному університеті відбулася ювілейна зустріч випускників.

П’ятдесят років тому, 28 червня 1973 року, ректор, кандидат економічних наук, професор Леонід Олексійович Каніщенко особисто вручив випускникам дипломи про вищу освіту. В дипломах віддзеркалилась історія становлення закладу вищої освіти: зарахування в 1969 році на перший курс Тернопільського факультету Київського інституту народного господарства імені Д. С. Коротченка (тепер – Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана) та закінчення в 1973 році Тернопільського фінансово – економічного інституту. Молоді спеціалісти були підготовлені за трьома спеціальностями: «Фінанси і кредит», «Бухгалтерський облік в промисловості», «Бухгалтерський облік в сільському господарстві».

          Ювілейні зустрічі випускників відбувалися кожні п'ять років. Цьогорічна десята зустріч, з нагоди золотого  ювілею – 50-річчя закінчення вузу пройшла у залі засідань вченої ради ЗУНУ.

          Хвилиною мовчання учасники зустрічі вшанували пам'ять усіх загиблих в російсько – українській війні та спочилих:  першого ректора Л. О. Каніщенка, викладачів, співробітників,  однокурсників.

З вітальним словом до випускників-ювілярів звернувся проректор з наукової роботи, доктор економічних наук, професор Задорожний Зеновій- Михайло Васильович. У своєму виступі розповів про історичні етапи розвитку нашого закладу вищої освіти та закцентував увагу на сучасному стані за усіма складовими  його діяльності.

          Теплі, хвилюючі вітання випускникам-ювілярам подарували декан факультету  фінансів і обліку, кандидат економічних наук, доцент Кізима А. Я. та завідувач кафедри фінансів ім. С. І. Юрія, доктор економічних наук, професор Кириленко О. П.

До вітань долучилися також керівник центру працевлаштування і зв’язків з випускниками, кандидат економічних наук, доцент Карпик Я. М. та провідний спеціаліст центру працевлаштування і зв’язків з випускниками Кривий З. І.

У зустрічі випускників ТфЕІ 1973 року взяли участь 26 "золотих ювілярів":
Ф-41 Баб'як Уляна
Ф-41 Борщ Ольга
Ф- 41 Зайлабутдінов Анатолій
Ф-42 Чернега Василь
Ф-43 Боровий Богдан
Ф-43 Павлишина (Дуда) Наталя
Ф-43 Фокін Володимир
Ф-44 Бурухіна (Безгубенко) Людмила
Ф- 44 Дмитроца (Журавель) Марія
Ф-44 Брикович (Веретко) Дарія
Ф-44 Безпалько Орест
Ф-44 Губич Мирослав
Ф-44 Пальцан (Левчук) Людмила
Ф-44 Свистун Мирослав
Ф-45 Безгубенко Юрій
Ф-45 Копчак Галина
Ф-45 Славська (Чугай) Лілія
Ф-45 Медведєва Тетяна
обліково - економічний факультет
Бп -42 Слободян Орися
Бп -42 Романський Володимир
Бс- 42 Бігун Ярослав
Бс - 4 2 Рудакевич Роман
Бс - 42 Макух Михайло
Бс -42 Гарин Федір
Бс -42 Золотий Степан
Бс - 41 Доброводський Володимир.


Ділиться враженнями Журавель Марія:
"У 1973 році я закінчила Тернопільський фінансово-економіний інститут і ось через 50 років ми зустриілися із своїми колегами у нашій Альма-матер, яка тепер носить нову назву - Західноукраїнський національний університет. Зустріч із випускниками та викладачами була дуже емоційною та щирою. Нам було дуже приємно бачити, що за ці роки університет став справді передовим закладом освіти України. Усім нам було цікаво поспілкуватися, почути історію особистісного та професійного становлення кожного випускника. 

Вірю, що стежина до університету завжди буде людною. Бо саме тут формуються справжні фахівці, які так потрібні нашій державі!"


Згадуючи теплі моменти студентського життя Людмила Левчук зазначила:

"Щиро вдячна організатору зустрічі, нашій прекрасній Безгубенко Людмилі. Особливу подяку висловлюю адміністрації ЗУНУ за теплий прийом нас, випускників 1973 року. За прекрасну атмосферу, яка панувала протягом зустрічі. Приємно було почути про досягнення нашого університету.
Чудові враження від цієї зустрічі будуть зігрівати нас впродовж нашого життя".

Студентка групи Ф-44 Людмила Бурухіна (Безгубенко):

Безмежно вдячні всім , хто позитивно сприйняв, відгукнувся і долучився до організації та проведення нашої ювілейної зустрічі , найперше, в.о.ректора, професору А.і.Крисоватому ,декану факультету фінансів і обліку, доцент у А.Я.Кізимі , проректору з наукової роботи, професору З.-М.Задорожному , зав кафедри фінансів, професору О.П.Кириленко, професору кафедри фінансів О.Ю.Сидорович,працівникам Центру працевлаштування і зв'язків з випускниками ЗУНУ.
        Ми вдячні долі за щастя бути студентами і випускниками нашого рідного ЗВО, максималізм і величезну вимогливість до всіх складових його діяльності в наші студентські роки ,найперше, нашого першого ректора Л.О.Каніщенка і , відповідно,всіх структур, організацій і працівників.Все було архіважливо : навчання , відвідування занять , НДРС,художня самодіяльність , спорт ,відпочинок студентів, робота в студ.будівельних загонах під час літніх канікул та в колгоспах на збиранні урожаю,участь в створенні , ремонті, прибиранні всього того , що складало тогочасну матеріальну базу вузу...
         Наш , четвертий в історії вузу, набір студентів, за чисельністю переважав попередні : 5 груп ("фінанси і кредит"),3групи ("Облік в промисловості " та 2 групи ( " Облік в с/г") по 25 чол.у кожній групі. В цьому ж році створені випускові кафедри, в їх числі - кафедра фінансових дисциплін ( завідувач доцент О.Г.Пекун)
        В серпні 1973 року кафедра фінансових дисциплін була поділена на кафедру фінансів ( зав.О.г.Пекун ) та кафедру грошового обігу і кредиту ( зав.доц.В.О.Гнатів).
        Згідно розподілу на роботу ( в кінці 1972 р.) в розпорядження Міністерства вищої і середньої спеціальної освіти УРСР для роботи на кафедрах рідного вузу було направлено 5 випускників :Л.Желюк , Р.Федорович , М.Сивульський, В. Чернега,Л Бурухіна ( Безгубенко).
Професорсько- викладацький персонал кафедри фінансів поповнився двома випускниками 1973 р.(В.Чернега,Л.Бурухіна ),( з попереднього випуску - М. Клапків і А.Фліссак ).
В штаті кафедри - три кандидати наук, доценти і 1 на умовах сумісництва (к.е.н.,доц.В.П.Вихрущ ).
Дякуємо рідному ЗВО за грунтовну підготовку , отримані знання , навики і вміння , прищеплене прагнення до постійного навчання , професійного вдосконалення та розвитку.
З моєї родини 9 осіб здобули вищу освіту і 1 навчається зараз в нашому ЗВО :
в 70-ті роки - троє ( два дипломи з відзнакою );
в 90- ті -троє ;
2001-2010 - троє ( дипломи з відзнакою.
У загальній кількості 7 захищених дисертаційних робіт в моїй родині - 5 захищено на засіданнях Спеціалізованих вчених рад нашого університету , серед них - 1 на здобуття вченого ступеня доктора економічних наук.
Від імені всіх випускників- "золотих ювілярів":
- вражені сучасним станом рідного ЗВО: матеріальною базою , геграфією і структурою , наявністю територіально- віддалених структурних підрозділів ; масштабністю співпраці з провідними зарубіжними навчальними закладами;
- наявністю факультетів, напрямків та рівнів підготовки фахівців за акредитованими ОПП ;
- складом та високим якісним рівнем професорсько-викладацького складу ;
- результатами науково - дослідної роботи :
- впевненим поступом університету в покращенні його позиції в системі рейтингового оцінювання !
Дякуємо , любимо , захоплюємося , щиро бажаємо подальших успіхів!"

Своєю історією ділиться і випускник Володимир Романський: «Після служби в армії працюю у ТОВ “Тернопільбуд”, 47 років, був начальником контрольно- ревізійного відділу Тернопільського управління будівництва, головою ревізійної комісії ВАТ “Тернопільбуд” . В даний час працюю ревізором та начальником відділу кадрів по сумісництву у ТОВ “Тернопільбуд” . Постійно співпрацюю з рідним університетом. Надавав практичну допомогу студентам при написанні дипломних робіт щодо фінансової звітності ТОВ «Тернопільбуд» та його структурних підрозділів . Неодноразово був головою ДЕК університету».