» » Професії бухгалтера у ХХІ столітті

Професії бухгалтера у ХХІ столітті

Дата: 1-06-2016, 11:53 | Автор: Куратор СНЦ кафедри обліку у виробничій сфері,к.е.н., ст. викладач Гуменна-Дерій М.В.

 27 травня 2016 р. у бібліотеці ТНЕУ Студентський науковий центр кафедри обліку у виробничій сфері  факультету обліку і аудиту організував науково-практичний семінар на тему: «Професії бухгалтера у ХХІ столітті: завдання, вимоги, виклики».  
 
У рамках заходу виступили студенти кафедри обліку у виробничій сфері із такими доповідями:
1. Функціональні обов’язки та завдання бухгалтера  в історичному аспекті та в ринковій економіці. (Доповідач: Петрущак Софія. Керівник: д.е.н., професор Крупка Я.Д.)
2. Роль і значення управлінського обліку для сучасного бухгалтера: переваги та недоліки. (Доповідач: Кошмак Ірина. Керівник: к.е.н., ст. викладач Богуцька Л.Т.)
3. Автоматизоване робоче місце бухгалтера та перспективи подальшого розвитку IT–технологій в бухгалтерському обліку (Доповідач: Окренець Володимир. Керівник: к.е.н., ст. викладач Мужевич Н.В.)
 
Професорсько-викладацький колектив кафедри обліку у виробничій сфері та студенти ФОА жваво обговорювали переваги професії бухгалтера та перспективи її подальшого розвитку в умовах ринкової економіки. Присутні дійшли висновку, що функціональні обов’язки бухгалтера суттєво розширилися, адже сьогодні він є не тільки знавцем бухгалтерського обліку, але й повинен володітинавиками управлінця, аналітика, податківця, юриста і знавця комп’ютерних програм.   
 
На завершення семінару завідувач кафедри обліку у виробничій сфері, к.е.н., доцент Починок  Н.В. узагальнила висловлені думки та пропозиції, а також побажала студентам ФОА вдосконалювати свої знання і надалі брати участь у таких семінарах.