» » У ТНЕУ перебуває делегація науковців з Університету Матея Бела

У ТНЕУ перебуває делегація науковців з Університету Матея Бела

Дата: 30-05-2016, 10:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 

30 травня у рамках реалізації проекту Міжнародного Вишеградського Фонду до Тернопільського національного економічного університету завітає делегація науковців з Університету Матея Бела, а саме: Катаріна Віталішова, Каміла Борсекова, Мілан Віталіш, Цезарі Бжезінскі.

Міжнародний Вишеградський Фонд– міжнародна організація, що розташована у Братиславі (Словачинна). Метою Фонду є сприяння та активізація тісної співпраці між мешканцями та організаціями в регіоні , а також у Вишеградській четвірці (Чехія, Угорщина, Польща, Словаччина) та інших країнах, особливо Північних Балканах та країнах Східного партнерства (Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Молдова та Україна). Фонд здійснює підтримку шляхом надання грантів для суспільних, культурних, наукових та освітніх проектів, молодіжних обмінів, транскордонних проектів та сприяння туризму, а також для програм індивідуальної мобільності (стипендії, проживання).

Під час перебування делегації у ТНЕУ науковці обговорюватимуть напрями співпраці в рамках проекту Міжнародного Вишеградського Фонду, а також прочитають лекції з дисципліни «Інноваційні стратегії територіального розвитку країн Вишеградської четвірки: досвід для України». Учасники матимуть можливість подискутувати стосовно тематики зустрічі.

Координатор проекту – доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри міжнародної економіки Євген Васильович Савельєв.