» » «Україна в умовах реформування правової системи: сучасні реалії та міжнародний досвід»

«Україна в умовах реформування правової системи: сучасні реалії та міжнародний досвід»

Дата: 13-04-2016, 11:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Упродовж 8-9 квітня 2016 року колектив юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету зустрічав колег, науковців і партнерів на Міжнародній науково-практичній конференції «Україна в умовах реформування правової системи: сучасні реалії та міжнародний досвід».
 
До участі у роботі наукового заходу долучилися науковці з США, Великобританії, Канади, Німеччини, Польщі, Вірменії тощо.
 
Відкрив засідання ректор ТНЕУ, доктор економічних наук, професор Андрій Ігорович Крисоватий. Також до вітальних слів долучилися декан юридичного факультету ТНЕУ, кандидат юридичних наук Сергій Володимирович Банах, завідувач відділу теорії та практики законотворчої діяльності – директор Української школи законотворчості Інституту законодавства Верховної Ради України, доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України Юрій Олексійович Волошин, радник з питань роботи з громадянським суспільством проекту USAID «Справедливе правосуддя» Марина Олександрівна Руденко, експерт з питань діяльності органів місцевого самоврядування (Варшава, Польща) Марцін Бонкєвіч, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Бицюра Леонід Олексійович, начальник Головного територіального управління юстиції України в Тернопільській області Кольцов Едуард Станіславович.
 
Під час роботи учасники конференції обговорили питання судової реформи та оцінювання якості й ефективності роботи суду разом з представниками судів Тернопільської області. Також науковці зосередили свою увагу на теоретичних та практичних питаннях генезису державно-правової дійсності, децентралізації влади в умовах становлення громадянського суспільства, питаннях приватного права на шляху євроінтеграції, правових основах господарської діяльності та фінансово-економічної безпеки, а також професійної культури фахівця в умовах євроінтеграції. Активну участь у роботі конференції взяли адвокати Тернопільської області.
 
Сподіваємося, що усі напрацювання науковців стануть новим поштовхом для подальшої плідної й ефективної діяльності, а організована науково-практична конференція стане підтвердженням тісної співпраці між колегами.