» » Презентація збірки поезій Назара Мялікгулиєва «Критик»

Презентація збірки поезій Назара Мялікгулиєва «Критик»

Дата: 15-04-2016, 10:58 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

Як до скрипки смичком,
До душі доторкаєшся словом.
Піднімаю здивовано брови
І вступаю у тиху розмову.
Як це гарно – намистом рядки…
Як це світло – Любов  і Слово…
Ще зупиняться мовчки віки,
Щоб послухати твою мову.
 
Саме таким епіграфом розпочинається передмова до збірки «Критик» молодого автора, залюбленого у рідне слово, Назара Мялікгулиєва, презентація якої відбулася у виставковій залі нашого університету, в рамках проекту «Україна - Норвегія». Твори збірки нагадують ліричні сповіді, які переходять у філософські роздуми. У кожному з них – гострий струмінь боротьби проти поневолення і рабства особистого та національного.
 
Ліричний герой поезії Назара Мялікгулиєва молодий, але сильний духом. Він готовий боротися за державу. Ці вірші можна читати, перечитувати, і вони скажуть самі за себе, скажуть про свого автора:

«Я не політик,
Я просто з народу,
Борюся віршами
За правду й свободу»,- говорить про себе Назар Мялікгулиєв.

Назар Мялікгулиєв народився в с. Кобиловолоки, на Теребовлянщині. Вірші почав писати з 6 років. Останнім часом, 13 місяців, прослужив у зоні АТО: у 24 та 53 окремій механізованій бригаді 4 та 2 механізованого батальйону. Це -  Кримське, Тошківка, Оріхове, Новотошківське, Авдіївка.

Усі присутні на презентації мали чудову нагоду поспілкуватися з автором збірки поезій  - «Критик», слухачем курсів перепідготовки військовослужбовців, звільнених у запас за проектом «Україна - Норвегія», членом комісії громадської організації «Спілка воїнів АТО Теребовлянщини» Назаром Мялікгулиєвим.

Назар Мялікгулиєв видав друком уже дві збірки. Перша збірка – «Критик», друга – «До народу», яку автор роздав хлопцям на передовій, третя – готується до друку. До речі, позивний Назара в АТО – «Поет».

Читаючи вірші Назара, помічаємо, що він захоплюється природою рідного краю. У рядках його віршів вловлюємо проникливий ліризм, зворушливу емоційність. Це викликає і захоплення, і подив, і відчуття душевної гармонії.

У багатьох своїх творах Назар постає своєрідним мислителем. Його хвилює багато проблем сучасного суспільства. У прагненні знайти відповідь на болючі запитання молодий автор виливає свої думки, емоції у віршовані рядки.

Свої пісенні композиції подарували автору виконавці ТНЕУ Зоряна Вовк, Тетяна Шарган, Надія Дерев’яна, а поезії автора читала Роксолана Залізняк.
Зі словами вдячності від адміністрації університету виступила директор Навчально-наукового інституту інноваційних освітніх технологій ТНЕУ, доктор економічних наук, професор Оксана Миронівна Десятнюк.

Усі мали змогу переконатися, що поетичні рядки, це не просто красиво сказані слова, це справжня мозаїка думок, голосу, емоцій. Важливо почути їх, відчути дихання молодого автора. А Назару від щирого серця хочеться побажати нових творчих злетів і натхнення удосконалювати свою майстерність та творити рідною батьківською мовою.