» » Всеукраїнська науково-практична конференція студентів, аспірантів та молодих вчених «Актуальні проблеми корпоративних фінансів та фінансових ринків в умовах глобалізації»

Всеукраїнська науково-практична конференція студентів, аспірантів та молодих вчених «Актуальні проблеми корпоративних фінансів та фінансових ринків в умовах глобалізації»

Дата: 14-04-2016, 13:05 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

З метою розвитку наукового потенціалу та підвищення професійного рівня підготовки молодих фахівців 12 квітня 2016 р. на факультеті фінансів ТНЕУ відбулася перша Всеукраїнська науково-практична конференція студентів, аспірантів та молодих вчених «Актуальні проблеми корпоративних фінансів та фінансових ринків в умовах глобалізації».
 
До участі в роботі конференції були запрошені: декан факультету фінансів ТНЕУ Андрій Ярославович Кізима; Голова Правління «ПАТ СК «СКАЙД» Володимир Михайлович Стецюк; віце-президент «ПАТ СК «СКАЙД» Оксана Юріївна Толстенко; Президент асоціації «Ліга підприємців Тернопільщини» Михайло Володимирович Гомівка; директор центру працевлаштування та зв’язків з випускниками ТНЕУ Зеновій Іванович Кривий; Голова Правління кредитної спілки «КАЛИНА» Олег Орестович Луцишин; заступник директора департаменту фінансів Тернопільської ОДА Дмитро Михайлович Чирка; начальник Західного регіонального управління ПАТ «Укрсиббанк» Ігор Васильович Семчишин; менеджер з страхування «PZU Україна» Андрій Миколайович Талейко; адвокат, член координації ради молодих юристів, юрисконсульт ринку небанківських фінансових установ Віталій Ігорович Бойчук; аудитор, директор аудиторської фірми «ЗахідАудит» Богдан Євгенович Салюк; студенти, аспіранти, молоді вчені та усі бажаючі.
 
Виголошуючи вітальне слово, доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри фінансів суб’єктів господарювання і страхування ТНЕУ Ольга Володимирівна Кнейслер обґрунтувала необхідність проведення наукового заходу саме в умовах формування вітчизняної моделі фінансового ринку та посилення впливу ризиків і фінансових загроз на функціонування корпоративних фінансів, що обумовлює виникнення низки проблем, які вимагають свого дослідження, а також побажала учасникам плідної дискусії.
 
Декан факультету фінансів ТНЕУ Андрій Ярославович Кізима відзначив масштабність охопленої проблематики, важливість її наукового дослідження із урахуванням можливостей практичної реалізації та зосередив увагу на важливості всебічного розвитку науки у нашому університеті та за його межами.
 
Президент асоціації «Ліга підприємців Тернопільщини» Михайло Володимирович Гомівка відзначив, що зазначений захід "є на часі”, а від якості навчання та професіоналізму студентів та їх участі у наукових дослідженнях залежить майбутнє усієї країни.
 
Заступник директора департаменту фінансів Тернопільської ОДА Дмитро Михайлович Чирка, окрім вітального слова, ознайомив присутніх із основними тенденціями розвитку місцевих фінансів в умовах децентралізації, ключовими змінами законодавчого забезпечення у зазначеній сфері, результатами проведення адміністративно-територіальної реформи в країні, роллю корпоративних фінансів у наповненні дохідної частини місцевих бюджетів.
 
Директор центру працевлаштування та зв’язків з випускниками ТНЕУ Зеновій Іванович Кривий підкреслив актуальність конференції, оскільки, на його думку, ми усі сьогодні живемо в тих проблемах, які винесено на розгляд. Крім того, п. Зеновій констатував, що проблема працевлаштування в Україні та області є надзвичайно актуальною, а недостатній рівень знань і вмінь, відсутність практичного досвіду та необхідних навичок у майбутніх фахівців (нині студентства) поглиблюють її. Тому пошук шляхів розвитку господарюючих суб’єктів і фінансово-банківських установ активізує створення нових робочих місць і тим самим – вирішення питання працевлаштування.
 
У ході роботи конференції студенти, аспіранти, молоді вчені презентували результати своїх наукових досліджень з актуальних проблем корпоративних фінансів та фінансових ринків в умовах глобалізації. Упродовж засідання були заслухані та обговорені тези доповідей за такими основними тематичними напрямками:
-                   інноваційні технології управління фінансовою діяльністю підприємств в умовах глобалізації;
-                   стратегічні орієнтири вдосконалення фінансового забезпечення корпоративних підприємств у сучасних умовах;
-                   особливості розвитку та регулювання фінансового ринку України в умовах глобальних викликів;
-                   міжнародна практика та стандарти функціонування страхових ринків.
 
Найбільше запитань та жвавих дискусій викликали доповіді студентів третього та четвертого курсів факультету фінансів – Марти Кузів та Роксолани Висоцької, що стосувалася проблем залучення іноземних інвестицій на українські підприємства та тенденцій розвитку ринку перестрахування в Україні.
 
Підбиваючи підсумки роботи учасників конференції «Актуальні проблеми корпоративних фінансів та фінансових ринків в умовах глобалізації», професор Ольга Володимирівна Кнейслер подякувала усім, хто презентував свої думки, оцінки та коментарі щодо результатів досліджень, та відзначила, що за результатими роботи конференції у відповідності до рішення організаційного комітету
 
Грамотами за І місце нагороджено:
Марту Кузів, студентку групи ФО-41 та Софію Гиряк, студентку групи ФСГм-11.
 
Грамоти за ІІ місце отримали:
Роксолана Висоцька, студентка групи ФСГ-31 та Вікторія Ісак, студентка групи ФМО-41.
 
Грамоти за ІІІ місце – у Євгенія Шаповалова, студента групи ФО-42 та Юлії Дмитришин, студентки гр. ФО-41.
 
Найактивнішими були такі студенти: Лука Гомівка (гр. ФСГ-21, ФФ ТНЕУ), Євгеній Шаповалов (гр. ФО-42, ФФ ТНЕУ) та Олександр Осецький (гр. ФСГм-11, ФФ ТНЕУ).
 
На завершення завідувач кафедри ФСГС ТНЕУ – проф. О. В. Кнейслер висловила сподівання, що такі наукові заходи сприятимуть розвитку студентської науки та підвищуватимуть науково-професійний потенціал молоді.