» » Делегація з грузинського міста Батумі завітала до ТНЕУ

Делегація з грузинського міста Батумі завітала до ТНЕУ

Дата: 14-03-2016, 12:58 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Офіційна делегація із грузинського міста Батумі нещодавно побувала у Тернопільському національному економічному університеті. Представники делегації Іраклій Чавлеішвілі, Георгій Масалкін та Нурі Дзнегадзе зустрілися з проектором з науково-педагогічної роботи (міжнародна та інформаційна діяльність) Олегом Петровичем Адамівим.
 
Також до діалогу долучилися директор Центру студентського спорту Роман Станіславович Циквас та заступник міського голови Леонід Олексійович Бицюра.
 
Олег Петрович розповів про міжнародну діяльність ТНЕУ, зазначивши: Розвитку міжнародного співробітництва ТНЕУ сприяє визнання та реалізація принципів Великої хартії університетів, до якої університет приєднався у 2008 році, Європейської Асоціації Університетів (2007), Європейської Асоціації Міжнародної Освіти (1999), Таллуарської мережі (2012), Мережі Університетів прикордоння (2013), Міжнародної культурно-освітньої асоціації (ICEA) (2014), Мережі університетів Східної Європи (2014). Тернопільський національний економічний університет уклав 81 Угоду з вищими навчальними закладами 25-х зарубіжних країн, з яких 51 – внз шістнадцяти країн Європейського Союзу, а також – Грузії, Канади, США, Китаю, Білорусі, Казахстану, Молдови».
 
Гості поділилися досвідом впровадження реформ у Грузії та запросили науковців ТНЕУ до співпраці.
 
«У наших країн багато спільного, легко просліджуються давні зв’язки, паралелі й взаємовпливи. Нині Грузія обрала курс на динамічний розвиток. Ми схожі своєю волелюбністю. Це в нас загострене почуття. Волелюбний дух нас дуже ріднить, думаю, що почуття свободи і справедливості саме й рухало грузинами й українцями, коли вони приходили на допомогу один одному» – підсумував О.П. Адамів.