» » Менеджери-четвертокурсники ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина вдосконалювали фахову майстерність під час тренінгів для успішного проходження виробничої практики

Менеджери-четвертокурсники ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина вдосконалювали фахову майстерність під час тренінгів для успішного проходження виробничої практики

Дата: 25-01-2016, 16:04 | Автор: Юрчак Катерина, студентка групи МАУБ-41

 Студенти четвертого курсу Навчально-наукового інституту міжнародних економічних відносин ім. Б.Д.Гаврилишина традиційно взяли участь у тренінгах, які тривали перед початком проходження ними виробничої практики. Важливість таких тренінгів полягає у тому, що якісна підготовка сучасного фахівця включає в себе як теоретичну,  так і практичну складову і кожен успішний менеджер перед початком практичної діяльності повинен оволодіти теоретичними знаннями.

Тренінги проводилися у рамках спеціальності «Менеджмент», а тренером і наставником для студентів був доцент, кандидат економічних наук, різносторонній та досвідчений викладач кафедри міжнародного бізнесу і туризму Мазур Володимир Степанович. 

Опановуючи  особливості менеджменту у сучасних умовах розвитку підприємництва, важливо не лише самим вміти застосовувати знання, а й формувати команду, проявляючи лідерські якості, мотивуючи кожного та вповні використовуючи його творчі здібності, формуючи лояльність та корпоративну культуру.
 
Тренінги розпочалися зі знайомства та привітання учасників. У результаті цього було створено чотири команди, які активно комунікували задля того, щоб здобути нові знання і навички. Плакатами, логотипами та лозунгами відбулись презентації команд «Акули», «Креатив», «Тріумф» та «ЮННА». Це дало змогу закріпити принципи командоутворення та дізнатися багато нового про колег.
 
Під час занять учасники команд виводили власні формули успіху, грали у інтелектуальні ігри, розширювали знання під час тематичних презентацій, розглядали кейси з проблемними завданнями, формували корпоративну культуру компанії, готували пропозиції щодо розробки ефективної системи мотивації та оцінки якості роботи персоналу в організації, шукали виходи із складних та, на перший погляд, глухих кутів.  Визначаючи найважливіші заповіді негласного лідера, команди розробляли «mindmaps» та презентували їх наочно у вигляді різних образів – Капітошки, квітки, святково вбраної ялинки тощо.


Злагодженість, дисциплінованість, корпоративний дух та конкурентоспроможність команд перевіряли міцністю розроблених ними моделей багатофункціональних, ергономічних та дизайнерських паперових столів. Усі старання були оцінені по достоїнству експертами конкурсу, проте виявилось, що знайти кращого так і не вдалося: команди набрали рівну та достатньо високу кількість балів, чим вкотре довели свої вміння працювати спільно, генерувати свіжі та креативні ідеї і, водночас, прислухатися до інших.   
Виконання завдань та спостереження за презентаціями і виступами команд викликали у присутніх жвавий інтерес і спонукали до  дискусії. Охочі мали змогу спробувати свої сили та поділитись знаннями з ровесниками. 
А вже наприкінці тижня всіх чекав сюрприз. В останній день студенти спробували свої сили в якості професійних тренерів. Кожен презентував самостійно розроблений тренінг. Лідерство, тайм-менеджмент, аутсорсинг, краудсорсинг, коучінг, франчайзинг, стартап, емоційний інтелект, НЛП – поняття, глибше пізнати які допомогли вправи, тести, презентації, підготовлені самими студентами.

Підсумки заходу підводили гуртом, кожен  учасник по реченню додавав до спільного висновку: «Наші тренінги навчили нас ніколи не здаватися та завжди вірити у себе і свій проект» – Юля Різник.

«Ми за останній тиждень зрозуміли, що команда – це, водночас, важко і класно. Незважаючи на те, що ми вчимося вже 4 роки разом, стало відомо багато цікавих фактів про одногрупників» – Ключик Софія.
 
«Я дізнався наскільки можуть відрізнятися мої думки та думки інших студентів відносно певної ситуації» – Гораль Богдан.
«Я зрозуміла, що вміння працювати в команді дуже важливе і потрібно навчитись вислуховувати думки кожного учасника групи» – Наталя Хариш.
 
«З тренінгів, які проводились цього тижня, я почерпнула для себе багато корисного. Зокрема, те, що яка б складна задача чи проблема перед нами не стояла, вирішити її не складе труднощів, якщо ви працюєте в згуртованій команді, члени якої добре розуміють свою роль та функції» – Ірина Ковальчук.
 
Усі учасники тренінгу були задоволені, адже навики лідерства, командоутворення, мотивування,  формування лояльності, корпоративної культури, стратегії є актуальними та корисними для молоді і, безперечно, знадобляться майбутнім менеджерам та керівникам.
 
На завершення учасникам заходу побажали, щоб слова авторитетного та добре знаного Богдана Дмитровича Гаврилишина – «Вчитися, мріяти, діяти. З ентузіазмом, оптимізмом, захопленням!» – стали для них закликами, які стимулюватимуть подальшу активність у різних сферах життєдіяльності.