» » «Податково-обліковий батл: разом сильніші»

«Податково-обліковий батл: разом сильніші»

Дата: 9-12-2015, 14:11 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Третього грудня 2015 року за сприяння декана факультету обліку і аудиту Панасюк Валентини Миколаївни та декана факультету фінансів Кізими Андрія Ярославовича відбулася ділова гра «Податково-обліковий батл: разом сильніші», у якій взяли участь студенти обох факультетів. Кураторами проекту були к.е.н., доцент Назарова Ірина Ярославівна, к.е.н., доцент Денчук Павло Никифорович і к.е.н, доцент Маршалок Тарас Ярославович.
 
Про важливість організованого заходу свідчить те, що до нього дучилися і поважні гості. Учасників ділової гри привітали проректор з наукової роботи, доктор економічних наук, професор Задорожний Зеновій-Михайло Васильович та заступник начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області, Радник податкової та митної справи І рангу Господарик Сергій Степанович. З вступним словом також виступили декан факультету обліку і аудиту, к.е.н., доцент Панасюк Валентина Миколаївна та декан факультету фінансів, к.е.н., доцент Кізима Андрій Ярославович.
 
Метою гри було закріплення теоретичних знань та  отримання практичних навичок у сфері ведення розрахунків податків і зборів, а також формування податкової звітності. У залежності від фахового спрямування факультету у студентів, що брали участь у діловій грі були різні цілі. Зокрема, завданням студентів факультету обліку і аудиту – Мусял Ярослав, Бабій Люба,Кізюк Надія – було за допомогою автоматизованої системи обліку відобразити облік запропонованих їм операцій, здійснити розрахунок та нарахування єдиного соціального внеску, податку на доходи фізичних осіб, податку на додану вартість та податку на прибуток, а також сформувати відповідно до вищенаведених податках звітність до органів Державної фіскальної служби.
 
У свою чергу, студенти факультету фінансів – Невідома Діана, Лапка Роксоляна, Раїнчук Ігор – проводили перевірку правильності розрахунків податків і зборів, а також формування податкової звітності. Умови ділової гри були максимально наближеними до реальної роботи бухгалтерської служби та податкових інспекторів, тобто дозволили відобразити взаємодію та співпрацю бухгалтерів і податківців. Дана практика свідчить  про започаткування нових традицій у стінах Тернопільського національного економічного університету, зокрема щодо співпраці факультетів задля підготовки висококваліфікованих спеціалістів.
 
За результатами проведеної ділової гри всі учасники отримали цінні подарунки, грамоти та кубки.