» » Студенти ФКІТ отримали безкоштовний доступ до інструментів Microsoft Azure

Студенти ФКІТ отримали безкоштовний доступ до інструментів Microsoft Azure

Дата: 8-12-2015, 17:18 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Студенти факультету комп'ютерних інформаційних технологій Тернопільського національного економічного університету отримали безкоштовний доступ до інструментів Microsoft Azure. Microsoft Azure — операційна система корпорації Microsoft, призначена для розробників в області хмарних обчислень.
 
Можливість такого доступу передбачено грантом Microsoft Azure Educator Grant Award, який нещодавно здобула к.т.н., доцент кафедри комп'ютерних наук Струбицька І.П. Educator Grant – це програма, призначена для надання доступу до Microsoft Azure професорам коледжів та університетів, що викладають дисципліни для студентів старших курсів. У рамках цієї програми факультети, в навчальних планах яких є вивчення Azure, отримують підписки для використання Microsoft Azure в якості наочного посібника в процесі навчання.
 
Ірина Павлівна викладає курс «Сloud-технології» для студентів 5 курсу спеціальностей «Програмне забезпечення систем» та «Інженерія програмного забезпечення». Доступ до такого інструментарію є вагомим практичним підґрунтям викладу теоретичного матеріалу з цього предмету. У рамках гранту викладач курсу отримала річний безкоштовний доступ до Microsoft Azure, а для 30 студентів передбачено безоплатний доступ на 6 місяців. Зазначимо, що для своїх користувачів Microsoft продає ці послуги за 250$/місяць для Educator Passes та 100$/місяць для Student Passes. Загальна сума гранту – 21 000 $.