» » Відбулася олімпіада з філософії «У світі мудрості»

Відбулася олімпіада з філософії «У світі мудрості»

Дата: 7-12-2015, 16:19 | Автор: Федишин Ірина, Плотніцька Мирослава – студенти КЕПІТ ТНЕУ

 Першого  грудня у Коледжі економіки, права та інформаційних технологій  ТНЕУ відбулася олімпіада з філософії «У світі мудрості», приурочена Міжнародному дню філософії. До участі у змаганнях були запрошені  студенти 2-го курсу Тернопільського, Чортківського та Вінницького коледжів. Студенти отримали чудовий шанс не лише продемонструвати і підтвердити свої знання, а й отримати позитивні емоції та хороший настрій, який так потрібен їм перед початком іспитів.
 
В олімпіаді брали участь 5 команд:
 
– «Античні мислителі» (Федишин Ірина, Томахів Наталя, Добрицька Наталія, Бажовська Анастасія, Шевчук Оксана, Волинець Аліна).
– «Вікторія» (Данилюк Христина, Войцишин Мар’яна, Валіон Діана, Сурмяк Ірина).
– «Реформатори» (Беліченко Юлія, Ліщук Олена, Городецький Остап, Флейтута Христина, Липовецька Христина, Микита Христина, Кикта Олександр).
–  «Бунт» (Батурина Мар’яна, Росенко Таїна, Крисовата Лілія, Луцик Тетяна, Новак Ігор, Дзюба Тарас, Глухий Микола).
– «Мислителі ХХІ століття» (Харо Вікторія, Плотніцька Мирослава, Погріщук Тетяна, Михайлюк Марія, Гриньків Ірина, Романчук Адріана, Швайлик Михайло).
 
Технічну підтримку проведення олімпіади забезпечував студент групи ПРт-21 Доценко Олександр.
 
Перший тур змагань почався з брейн-рингу «Кому належить висловлювання?», у якому, продемонструвавши свої знання й ерудицію, перемогла команда «Реформатори».
 
У другому турі оцінювалося  домашнє творче завдання, яке виконували учасники змагань. Вони продемонстрували свої презентації на тему: «Історичні типи філософії». Найкраще це вдалося виконати командам «Вікторія» та «Бунт».
 
Останнім завданням було розгадування кросвордів з філософії, створених суперниками.  Переможцем тут стала команда «Мислителі ХХІ століття».
 
Окремо оцінювалися стінгазети кожної з команд, завданням яких було якнайкраще втілити зміст і основні проблеми різних філософських вчень і напрямків. Найоригінальнішою виявилась газета команди «Бунт».
 
Легке почуття суперництва між командами додало трохи «перчинки» в так звані «змагання розумів», що допомогло студентам на повну використати всі свої знання та вміння висловлювати свою позицію і роздумувати над важливими речами.
 
Журі у складі директора КЕПІТ Олександра Любомировича Шашкевича та викладачів філософії  Галини Олексіївни Орендарчук і Оксани Євгенівни Меліш об’єктивно оцінювало кожне завдання і скрупульозно підраховувало бали.
 
У результаті перше місце отримала команда Чортківського коледжу економіки та підприємництва «Бунт» (272 бали). Друге місце розділили команди Тернопільського коледжу економіки, права та інформаційних технологій:  «Античні мислителі» (245 балів) та «Мислителі ХХІ століття» (245 балів). Третє місце зайняли команди Тернопільського коледжу економіки, права та інформаційних технологій:  «Реформатори» (241 бал) та Вінницького коледжу економіки та підприємництва «Вікторія» (225 балів).
 
Всі учасники олімпіади заслуговують похвали, бо їм вдалося продемонстрували не тільки знання з філософії, а й  свої інтелектуальні здібності, здатність до логічного мислення, креативність, уміння працювати в команді і боротись за перемогу. Студенти висловлюють своє захоплення та вдячність організатору інтелектуальної гри Орендарчук Галині Олексіївні і з радістю братимуть участь у подібних заходах.