» » Вийшла з друку монографія «Фіскальна безпека держави: концептуальні засади та шляхи забезпечення»

Вийшла з друку монографія «Фіскальна безпека держави: концептуальні засади та шляхи забезпечення»

Дата: 27-11-2015, 13:36 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Авторами монографії є д.е.н., професор Мартинюк В.П. і к.е.н., доцент кафедри фінансово-економічної безпеки та інтелектуальної власності Тернопільського національного економічного університету Баранецька О.В.
                         
У монографії представлено результати дослідження концептуальних засад фіскальної безпеки держави та шляхів її забезпечення. Запропоновано нову дефініцію «фіскальна безпека держави», обґрунтовано місце фіскальної безпеки в загальній ієрархії національної безпеки та встановлено її складові, а також конкретизовано понятійно-категоріальний апарат. Здійснено інтегральну оцінку рівня фіскальної безпеки України. Обґрунтовано взаємозв’язки між фіскальною безпекою держави та складовими фінансової безпеки. Виконано моделювання та проаналізовано взаємовплив макроекономічних і фіскальних показників. Значну увагу приділено дослідженню залежності між фіскальним потенціалом і фіскальною безпекою держави. Ідентифіковано проблеми фіскальної сфери та забезпечення фіскальної безпеки України на прийнятному рівні й запропоновано можливі напрями її зміцнення.
 
Книга буде корисною для наукових працівників, викладачів, аспірантів і студентів, інших осіб, які цікавляться фіскальною політикою і проблемами забезпечення економічної безпеки України.