» » Брейн-ринг з дисципліни «Страхування»

Брейн-ринг з дисципліни «Страхування»

Дата: 26-11-2015, 16:27 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Доцент кафедри фінансів суб’єктів господарювання і страхування ТНЕУ Наталія Ігорівна Налукова, у рамках викладання фахової дисципліни «Страхування» для студентів груп Ф-31, Ф-32, Ф-33, Ф-34, ФСГ-31, продемонструвала приклад використання одного із методів інтерактивного навчання, що проводиться у формі гри між учасниками.
                                                                                                       
Мета проведення «брейн-рингу» – поглиблення отриманих знань на лекційних та практичних заняттях з предмету «Страхування», розвиток у студентів навичок професійного спілкування та заохочення до вивчення інших страхових та фінансових дисциплін, що читаються на кафедрі фінансів суб’єктів господарювання і страхування ТНЕУ.
 
Серед запрошених гостей були: декан факультету фінансів ТНЕУ Андрій Ярославович Кізима, д.е.н., професор, в.о. зав. кафедри фінансів суб’єктів господарювання і страхуваня ТНЕУ Ольга Володимирівна Кнейслер, доцент кафедри ФСГС Микола Васильович Стецько, доцент кафедри ФСГС Галина Миронівна Лацик, доцент кафедри ФСГС Тетяна Валеріївна Письменна, доцент кафедри ФСГС Петро Михайлович Рендович.
 
Виголошуючи вітальне слово до студентів, професор О.В. Кнейслер відзначила, що такі методи навчання використовуються професорсько-викладацьким колективом кафедри ФСГС при викладенні усіх дисциплін, оскільки вони сприяють розвитку професійних знань і вмінь, вчать працювати з інформацією, сприймати й реагувати на ситуацію, виховують інноваційність, неординарність як у студентів, так і у викладачів.
 
Декан факультету фінансів ТНЕУ А.Я. Кізима був радий бачити зацікавлені очі та позитивні емоції студентів-учасників інтелектуальної гри, для яких це один із споcобів виконання та захисту комплексного індивідуального практичного завдання з дисципліни «Страхування».
 
Учасники команд «Страхові лідери», «Фенікс», «Кульбабки», «БЕМС» та «Страхові комісари» напередодні були ознайомлені із правилами інтелектуальної битви, з умовами усіх шести раундів («Зашифроване слово», «Домашнє завдання», «Пазли», «Ребус», «Найрозумніший», «Кросворд»), що відрізнялися між собою за типом завдання, за кількістю розігруваних питань та способом зарахування очок за кожну правильну відповідь.
 
За результатами «брейн-рингу» перемогли учасники команди «Страхові комісари» групи Ф-31: Федів Наталія, Шемчишин Наталія, Бліндер Іванна, Бала Оксана, Коваль Ольга, Петрушка Світлана, Світановська Христина, Собчук Сергій, Горбатюк Інна, Квас Олександр, Ядвіжин Антон, набравши найбільшу кількість очок – 23.
 
На другому місці із результатом у 22 бали – команда «Кульбабки» групи Ф-33. Третє місце здобула команда «Фенікс» групи Ф-32 (20 балів). Четверте і п’яте місця – у команд груп ФСГ-31 «Страхові лідери» і Ф-34 «БЕМС».
 
Підбиваючи підсумки інтелектуальної гри «брейн-ринг», доцент Налукова Н.І., відзначила, що усі учасники впоралися із поставленими завданнями, дискутували у невимушеній формі, на поставлені запитання щодо страхової теорії і практики давали ґрунтовні відповіді та отримали не лише знання, але й новий досвід, гарний настрій та позитивні емоції.