» » Студенти факультету фінансів популяризують фінансову грамотність серед школярів

Студенти факультету фінансів популяризують фінансову грамотність серед школярів

Дата: 17-11-2015, 14:55 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 12 листопада студенти факультету фінансів, які навчаються на магістерській програмі «Управління фінансами домогосподарств», у рамках відзначення тижня фінансової грамотності організували зустріч з одинадцятикласниками школи-ліцею №6 ім. Н. Яремчука.
 
З великою цікавістю школярі слухали розповідь керівника магістерської програми, доктора економічних наук, професора кафедри фінансів ім. С.І. Юрія Кізими Тетяни Олексіївни про необхідність підвищення рівня фінансової грамотності серед українців (і особливо молоді) в сучасних, досить непростих, економічних умовах. Приємно було почути, що школярі не лише знають про «Фінансово-грамотний маршрут Тролейбусу Щастя», який стартував 10 листопада, але й черпають цікаву для себе інформацію щодо основ фінансової грамотності, розміщену в салоні тролейбуса.
 
Хвилю позитивних емоцій та цікавих коментарів викликало відзняте студентами відео-опитування тернополян щодо самооцінки ними рівня їх фінансової грамотності та розуміння наймолодшими дітками ролі грошей у житті родини.
 
Активна участь одинадцятикласників у пізнавально-розважальній грі, підготовленій студентами, продемонструвала їхню відкритість до новацій і бажання пізнавати невідомі грані економічного буття.  
 
Старшокурсники в гумористичній формі під музичний супровід показали основні «проблеми», з якими можуть стикнутися майбутні підприємці при заснуванні власного бізнесу в Україні.
 
На завершення першокурсниця Марія представила школярам Фінансовий гороскоп, де кожен зміг почути цікаві для себе поради у сфері особистих фінансів.
 
Приємно відзначити, що активно долучився до проведеного заходу директор школи-ліцею Остапчук Олександр Миколайович, який разом зі своїми дітьми коментував окремі моменти та ставив цікаві запитання.
 
Надзвичайно доброзичлива і приємна атмосфера панувала у залі. На завершення школярі подякували студентам за корисну і пізнавальну зустріч та запросили їх у гості до себе наступного разу.