» » Фінансова грамотність очима тернополян

Фінансова грамотність очима тернополян

Дата: 3-11-2015, 17:52 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Вже стало традицією проведення студентами магістерської програми «Управління фінансами домогосподарств» опитування на тему фінансової грамотності населення. Цей рік не був винятком і студенти знову вийшли на вулиці міста Тернополя,  для того щоб поспілкуватися з людьми й почути відповіді на запитання.
                                                               
Населення охоче відгукувалося на наше прохання відповісти на декілька запитань, а з особливим ентузіазмом відповідали ще зовсім юні особи віком до 10 років. Їхні відповіді були досить цікаві, а моментами можна було почути й зовсім мудрі відповіді на запитання «що таке гроші?» або ж «для чого людям гроші?». Тому це стало приємним моментом проведення опитування в цілому, особливо в умовах проведення днів підвищення фінансової грамотності населення.

В опитуванні також взяли участь і інші вікові верстви населення – школярі випускних класів, студенти, люди працездатного віку та пенсіонери. Усі вони давали поради з приводу економії коштів, необхідності ведення власного бюджету задля здійснення контролю за використанням коштів, але й не обійшлося без дещо сумних моментів, зокрема люди відзначали, що на сьогодні більшість з них немає можливості заощаджувати, тому що майже всі їхні грошові ресурси ідуть на оплату житлово-комунальних послуг, харчування, купівлю ліків тощо.

У свою чергу студенти групи ФДГм-11 бажають усім завжди бути фінансово грамотними і обдумано використовувати власні фінансові ресурси.