» » Проректор з науково-педагогічної роботи ТНЕУ зустрівся з волонтерами Корпусу Миру США в Україні

Проректор з науково-педагогічної роботи ТНЕУ зустрівся з волонтерами Корпусу Миру США в Україні

Дата: 2-11-2015, 12:24 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 За ініціативи кафедри іноземних мов та професійної комунікації і добровольця Корпусу Миру США в Україні Метью Тюрнера (Matthew Turner) 30 жовтня 2015 р. у ТНЕУ відбулася зустріч проректора з науково-педагогічної роботи (міжнародна та інформаційна діяльність) Олега Петровича Адаміва та волонтерів Корпусу Миру США в Україні Селіс Веллер (Celyse Weller) і Кейтлін Дірі (Kathleen Deery).
 
Селіс Веллер, яка виросла на Алясці і навчалася в університетах Каліфорнії і Колорадо, представляє Тернопільський осередок громадської організації «Відродження нації». Кейтлін Дірі розповіла, що до приїзду в Тернопіль була професором університету Вісконсін, де займалася науковою роботою і викладала курси «Психологія реабілітації», «Ментальне здоров’я», «Гендерна рівність» тощо. У Тернополі вона здійснює волонтерську діяльність у школі для дітей з особливими потребами.
 
Учасники зустрічі були одностайними щодо важливості організації і реалізації спільних проектів, метою яких є популяризація волонтерського руху серед студентської молоді та викладацького колективу університету. Під час обміну думками представники ТНЕУ і добровольці з США дійшли висновку про доцільність проведення круглих столів, лекцій, презентацій, присвячених соціальним ініціативам, гарантіям для працевлаштування і кар’єрного росту, проблемам міграції і торгівлі людьми, розвитку інклюзивної освіти та усунення бар’єрів в системі освіти.