» » Факультет банківського бізнесу став першим у Тернополі, хто почав збирати кришки від пластикових пляшок для протезування бійців АТО

Факультет банківського бізнесу став першим у Тернополі, хто почав збирати кришки від пластикових пляшок для протезування бійців АТО

Дата: 30-10-2015, 16:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У Тернополі почали збирати кришки від пластикових пляшок для протезування бійців АТО. «Благодійна акція під гаслом «Збирай кришки на протези для воїнів» стартувала в Україні у червні цього року, у Тернополі вона діє місяць», – каже один із координаторів Вікторія Микитюк. Зібрані матеріали віддадуть на завод-переробник, там їх будуть дробити на гранули та використовуватимуть, як сировину для протезів.
 
«Збирай кришки на протези для воїнів» – це акція до якої може долучитися кожен, адже з малого починається щось велике. У Тернополі проект діє від початку вересня цього року. Упродовж цього часу кількість локацій для збору кришок збільшилася до дванадцяти. Та матеріалів все ж не вистачає. Організатори розповідають, що на один протез руки потрібно майже 500 тисяч пластикових кришок, на протез ноги більше 850 тисяч.
 
«Першими трьома локаціями були гуртожитки університетів і корпуси університетів. З першого ж дня студенти почали долучатися до доброї справи», – говорить координатор Вікторія Микитюк.
 
Зародилася ідея збору пластикових кришок в Туреччині, коли молодий студент зібрав 35 тонн кришок, а за виручені грощі купив інвалідне крісло для однієї з лікарень. Пізніше збирати кришки почали в Європі, тепер і в Україні.
 
«У Європі виручені кошти зі збору кришечок і їх переробки спрямовують на потреби малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів і дитячих будинків. В Україні така акція набула популярності через те, що існує проблема протезування бійців АТО», – каже Вікторія.
 
Тернополяни мають на меті зібрати 10 величезних мішків пластикових кришок. Організатори закликають містян не бути байдужими, адже направду кожна кришечка важлива.
 
Переробкою кришечок займається організація «ОВЕС» (м. Луцьк). Колектив організації також може продавати кришечки як пластик і за виручені кошти купувати протези.