» » У бібліотеці ТНЕУ відзначили День захисника Вітчизни

У бібліотеці ТНЕУ відзначили День захисника Вітчизни

Дата: 26-10-2015, 11:24 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно наша країна вперше святкувала День захисника Вітчизни. Це свято ввібрало в себе всі подвиги нашого народу від сивої давнини до сучасних днів: від перемог князів Київської Русі і Богдана Хмельницького до подвигів героїв, які воюють на Сході країни.

 

З нагоди цієї події працівники читального залу організували зустріч студентів університету з відомою тернопільською волонтеркою Лілією Мусіхіною та вдовою нашого земляка, учасника Революції  Гідності, командира другого зводу, другої роти батальйону «Айдар» Андрія Юркевича, який загинув 5 вересня 2014 року неподалік села Весела Гора на Луганщині – пані Христиною.

 

З вітальним словом до гостей звернувся директор бібліотеки к.е.н., доцент К.З. Возьний. Працівники читального залу підготували презентації: «Від революції гідності – до пам’яті про Небесну сотню!» та «Ви в пам'яті народній лишились назавжди, Вітчизни нашої захисники».

 

З великою цікавістю присутні слухати розповіді про будні наших солдатів, які воюють в зоні АТО, про їх перемоги та невдачі, проблеми та сподівання. Христина Юркевич презентувала книгу свого чоловіка «Моя революція» –  «посвята як тим героям, які не повернулися додому, так і тим, хто залишився живим і загартував свій дух для подальшої боротьби».

 

Не залишилася без уваги гостей  книжкова виставка «Щоб наша ненька Україна гордилася синами повсякчас!»

 

Тож нехай щасливим буде життя України нашої, яку бережуть славні захисники її, нехай завжди світлим буде небо, буде хліб на столі і тільки хороші, веселі пісні летять над просторами нашої Батьківщини!