» » Представники ТНЕУ взяли участь в ХVI Міжнародній конференції “Обчислювальні проблеми електротехніки” CPEE 2015

Представники ТНЕУ взяли участь в ХVI Міжнародній конференції “Обчислювальні проблеми електротехніки” CPEE 2015

Дата: 10-09-2015, 16:37 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

2-5 вересня 2015 року в Національному університеті "Львівська політехніка" відбулася ХVI Міжнародна конференція“Обчислювальні проблеми електротехніки” CPEE’2015. Науковий захід організовано кафедрою теоретичної та загальної електротехніки Національного університету "Львівська політехніка" (Україна) у співпраці з Варшавським Технологічним університетом (Польща), Лодзьким Технічним Університетом (Польща), Університетом Західної Богемії (Чехія), Університетом Жиліни (Словаччина).

Відкриваючи конференцію, ректор НУ «Львівська політехніка» Юрій Бобало зазначив, що проведення такого заходу свідчить про постійний інтерес до нових наукових проблем та завдань в галузі електротехніки і суміжних з нею наук, про необхідність постійного обміну науковим досвідом, творчими задумами та ідеями, про потребу особистого спілкування науковців.

Із доповідями виступали українські, польські та іранські вчені. Цікаві дискусії та обговорення доповідей відбулися під час роботи мовних та постер-засідань, зокрема щодо проблематики, пов’язаної з електромагнітними полями, теорією кіл та систем, обробленням сигналів та їхньою ідентифікацією, теоретичними й прикладними напрацюваннями, інноваційно-освітніми аспектами тощо.

На запрошення організаторів участь у конференції взяли представники Тернопільського національного економічного університету – д.т.н., професор, декан факультету комп’ютерних інформаційних технологій М. П. Дивак, к.т.н., доцент, в.о. завідувача кафедри комп’ютерних наук А. В. Пукас та аспіранти кафедри комп’ютерних наук І. С. Олійник та Н. П. Порплиця. Представлені ними праці «Macromodel of Dynamics of the Electric Power Generated by Small Hydroelectric Power Station Based on Interval Data Analysis» та «Interval Difference Operator for the Task of Indetification Recurrent Laryngeal Nerve» будуть опубліковані у збірнику тез доповідей ХVI Міжнародній конференції “Обчислювальні проблеми електротехніки” CPEE 2015, що індексується наукометричною базою Scopus.