» » «Студентська молодь – майбуття держави!»

«Студентська молодь – майбуття держави!»

Дата: 1-09-2015, 17:50 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 Тернопільський національний економічний університет невтомно плекає національно-економічну еліту, розвиває і примножує багаті наукові та освітянські традиції.  Піднесено, радісно, урочисто відбувся цьогоріч у ТНЕУ День знань «Студентська молодь – майбуття держави!».

 

Перед початком святкової імпрези звучали пісні «Студентська молодь» та «Ода ТНЕУ» у виконанні творчих колективів університету. В урочистій ході від каплички вищого навчального закладу до яскравої сцени взяли участь ректор ТНЕУ, доктор економічних наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України А.І. Крисоватий, представники духовенства, влади, проректори, декани факультетів та директори інститутів університету.

 

Під звуки маршу студенти Центру підготовки офіцерів запасу ТНЕУ внесли Державний Прапор України. День знань розпочався Державним Гімном України та гімном ТНЕУ.

 

Усіх присутніх на святі, а саме першокурсників, професорсько-викладацький колектив, батьків та студентів Андрій Ігорович привітав, вручивши молоді «Літопис ТНЕУ».

 

Також студентів із Днем знань привітали: міський голова міста Тернополя Сергій Віталійович Надал та заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Віктор Володимирович Шумада.

 

Всі ми усвідомлюємо, що нова незалежна нація народилася саме тоді, коли у неї з’явилися Герої Майдану, Небесна сотня і справжні захисники України. Хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять працівників, студентів та випускників нашого університету: Тараса Слободяна, Віктора Семчука, Володимира Гарматія, Романа Ільяшенка, Андрія Юркевича, Тараса Михальського, Сергія Долгіх, Володимира Труха, Вадима Вернигору, які героїчно загинули за наше майбутнє.

 

Віддаючи шану загиблим новітнім героям України, студенти університету запалили свічу та поклали квіти до символічного знаку-пам’яті Героїв Майдану та Небесної Сотні, а солісти університету Надія Дерев’яна та Павло Тютюнник у супроводі ансамблю мажореток виконали пісенні композиції «Ми – українці» та «Лицарі України».

 

Студентське життя – це хвилюючий порив до нових відкриттів, початок  освітнього шляху до знань.  Молодь 2015 року  заклала в університеті капсулу часу – послання студентській молоді 2115 року – яка буде відкрита через 100 років.

 

Чарівні дівчата з гурту «Струни серця» ТНЕУ виконали прем’єру пісні «Сонце України».

Ректор університету звернувся до деканів факультетів та директорів інститутів університету: «У ваших руках – цвіт нації, майбутнє України! Від Вашої небайдужої життєвої позиції, активної участі у студентському житті великою мірою залежить, чи стануть ці юнаки та дівчата авангардом української молоді. Плекайте ці молоді серця. Пам’ятайте, що саме Тернопільський національний економічний університет – стартовий майданчик у їхній професійній кар’єрі та громадянському становленні.

 

Декани факультетів та директори інститутів ТНЕУ отримали символічні ключі до храму науки для вручення їх студентам.

 

Благословили студентів-першокурсників на добру долю і славні починання архієпископ Тернопільський, Кременецький та Бучацький Нестор і нотар єпархіального управління Тернопільсько-Зборівської  Єпархії УТКЦ  отець Василь Чамарник.

 

Після благословення зворушливо прощалися студенти-першокурсники зі своїм дитинством.  Під щасливу музику крокували червоною доріжкою маленькі діти з великими м’якими іграшками (учасники ансамблю «Краплинки» ТНЕУ) і випускали у небо кольорові кульки.

 

Студенти ТНЕУ – еліта і майбутнє Української держави. Саме вони як нова генерація творитимуть науку, мистецтво, досягатимуть вершин спортивної майстерності. Саме їм ставати Нобелівськими лауреатами, займати найвищі державні посади, ставати відомими вченими, науковцями, професійними економістами, менеджерами, банкірами, винахідниками – справжніми фахівцями улюбленої справи.

 

Дорогі першокурсники! Пишайтеся тим, що Ви увійшли у дружню і згуртовану родину ТНЕУ, бережіть і примножуйте її традиції та надбання! Многії літа нашій країні, миру їй і злагоди! Многії літа кожному з нас!     

 

Слава Україні! Слава її героям!

 

[media=http://youtu.be/bUmzEgyJHhI]