» » До ТНЕУ завітав заступник Голови місії Посольства Королівства Бельгії Жан де Ланнуа

До ТНЕУ завітав заступник Голови місії Посольства Королівства Бельгії Жан де Ланнуа

Дата: 28-08-2015, 12:41 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

У Тернопільському національному економічному університеті з робочим візитом побував Перший секретар, заступник Голови місії Посольства Королівства Бельгії Жан де Ланнуа. 

 

Перебуваючи  у вищому навчальному закладі, він зустрівся з ректором ТНЕУ, доктором економічних наук, професором А.І. Крисоватим та професорсько-викладацьким колективом університету. Під час зустрічі з Андрієм Ігоровичем та проректором з міжнародного співробітництва Олегом Петровичем Жан де Ланнуа запевнив колег у тому, що події в Україні не залишають байдужими нікого. «Нам цікаво як впроваджуються реформи в Україні, а особливо погляд науковців на проблеми, що постають перед українцями», ­– зазначив заступник Голови місії.

 

Ректор розповів гостю про університет, міжнародну  освітню співпрацю з європейськими країнами, досягнення студентів у науці, спорті, а також про  наукові школи та результати досліджень. «ТНЕУ – відкритий університет. Ми прагнемо отримати новий міжнародний  досвід, не боїмося викликів сьогодення, бо наші студенти та викладачі дуже мобільні. Стажування й навчання закордоном дає можливість рухатися уперед і бути конкурентоздатними. У 2004 році ми працювали над спільним проектом з науковцями Бельгії, а тому на часі нові цікаві програми», – сказав Андрій Ігорович.

 

У ході розмови Жан де Ланнуа підкреслив те, що Посольство Королівства Бельгія може допомогти знайти партнерів  для ТНЕУ та сприяти у  реалізації  спільних проектів. «Ми можемо бути тим містком, що з'єднає Бельгію та Україну. Якщо ви підготуєте свої пропозиції, то наша співпраця буде конструктивнішою», – зауважив гість. Ректор ТНЕУ запросив заступника Голови місії на міжнародний симпозіум, що відбудеться у Тернопільському національному економічному університеті 15-17 вересня.

 

Також цього дня Жан де Ланнуа зустрівся з науковцями вищого навчального закладу й розповів про цікаві факти перебування бельгійців на Західній Україні під час Першої  світової війни. Завершуючи зустріч, Олег Петрович Адамів подякував гостю  за цікавий діалог та можливість краще пізнати Бельгію.