» » Шановна університетська спільното!

Шановна університетська спільното!

Дата: 27-06-2015, 20:46 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 День Конституції – важливе свято для кожного українця, для всіх, хто живе, працює, творить своє майбуття на цій благодатній землі. Основний Закон був прийнятий у непростих історичних умовах, наснажений працею та досвідом патріотів України, скроплений кров’ю незабутніх борців, напрацьований віками, омріяний тисячами поколінь.

 

Затвердження Конституції стало ще одним доленосним кроком на шляху нашого національного поступу, проголошуючи український народ єдиним повноправним господарем у рідному краї, утверджуючи ліберальні та національні цінності, створюючи правову базу існування демократичної, суверенної, незалежної держави.

 

Дотримання положень Конституції особливо важливе в умовах розвитку громадянського суспільства і повинне стати основою вирішення найгостріших питань сьогодення. Як єдина нація, маємо покласти край усім штучним поділам та розбрату, усвідомивши, що національний суверенітет і соборність є найціннішими надбаннями народу. У нас – спільний дух, неподільна доля, жива, активна патріотична ідея.

 

Виконання Закону залежить від кожного: нашої освіченості, національної самосвідомості, прийняття етнічної самобутності, а найперше – подолання байдужості та безвідповідальності щодо власного життя і розвитку своєї країни.

 

Бажаю усім злагоди, єдності, надійної підтримки,  конструктивного порозуміння.  Адже у правді – сила, у любові – перемога, у спільній праці – наше майбутнє. У всіх нас – одна земля, одна Батьківщина, одна Україна!