» » ІХ Міжнародна науково-практична конференція «Кількісні методи в обліку і фінансах»

ІХ Міжнародна науково-практична конференція «Кількісні методи в обліку і фінансах»

Дата: 26-06-2015, 15:31 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 26 червня 2015 року розпочали роботу учасники ІХ Міжнародної науково-практичної конференції «Кількісні методи в обліку і фінансах». Захід організований у співпраці з Українським державним університетом фінансів та міжнародної торгівлі й Вроцлавським економічним університетом.

 

Розпочав захід проректор з науко-педагогічної роботи (міжнародна та інформаційна діяльність) Олег Петрович Адамів, який наголосив на важливості таких наукових зустрічей, побажав учасникам плідної дискусії та нових цікавих напрацювань.

 

Також до присутніх із словами привітань звернулися доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри обліку, аудиту і статистики Українського державного університету фінансів та міжнародної торгівлі Руслан Миколайович Моторин й доктор економічних наук, професор, директор інституту обліку Вроцлавського економічного університету (Республіка Польща) Едвард Новак.

 

Після урочистого відкриття модератор наукового заходу доктор економічних наук, професор Оксана Миронівна Десятнюк запросила колег до обговорення тематики конференції.

 

Науковці працювали у трьох секціях. Першу – кількісні методи в обліку і аудиті – очолив Едвард Новак. Колеги обговорювали фінансову звітність у світлі нової директиви Європейського парламенту і Європейської ради, екологічну звітність на підприємстві, концептуальні підходи до застосування кількісних методів для оцінки величини ризиків обліку і аудиту, методи бюджетування у сільськогосподарських підприємствах, методи відображення впливу інфляції на показники фінансової звітності, сутність і методи стратегічного управлінського обліку, оцінювали ефективність діяльності внутрішнього аудиту.

 

Учасники другої секції «Кількісні методи у фінансах» (голова – Тетяна Кізима) працювали над питаннями аналізу найважливіших показників фінансової звітності страхових компаній, моделювання допустимих меж державного боргу, оцінки процесу іноземного інвестування за допомогою статистичних методів контролю якості, фіскальної децентралізації в умовах післяреволюційного періоду та зовнішньої військової агресії, впровадження збалансованої системи показників установами соціального страхування, аналізу ефективності оподаткування доходів підприємців, методичних підходів до оцінки інвестиційної привабливості підприємств аграрного сектору, вивчення фінансових активів домогосподарств.

 

Руслан Моторин очолив роботу третьої секції – кількісні методи в економіці, учасники якої мали можливість опрацювати такі теми:

 

– Використання системи національних рахунків для оцінки глобальних ланцюгів доданої вартості в міжнародній торгівлі;

– Механізм оцінки системи економічної безпеки українських промислових підприємств;

– Аналіз результатів вступу студентів на ОКР «бакалавр» на основі методів основі методів просторової економетрики;

– Економетричний аналіз залежності зовнішнього боргу України від імпорту, експорту та чистого експорту;

– Оцінка реалізації проектів;

– Дослідження економічних явищ і процесів за допомогою штучних нейронних мереж з радіально-базисними функціями;

– Оцінка вартості бізнесу фермерських господарств на основі його ринкового потенціалу;

– Преференції в працевлаштуванні та часова орієнтація студентів фінансів та бухгалтерського обліку: кореляційний аналіз;

– Необхідність діагностики в умовах антикризового управління діяльністю підприємств;

– Оптимізація запасів при випадковому попиті на ресурс.

 

На завершення зустрічі іноземні гості мали можливість ознайомитися з університетом та студмістечком, взявши участь у екскурсії Тернопільським національним економічним університетом.