» » Навчально-науковий інститут міжнародних економічних відносин ім. Б. Д. Гаврилишина реалізує нові можливості для студентства ТНЕУ щодо проходження літньої практики у Німеччині

Навчально-науковий інститут міжнародних економічних відносин ім. Б. Д. Гаврилишина реалізує нові можливості для студентства ТНЕУ щодо проходження літньої практики у Німеччині

Дата: 26-06-2015, 11:47 | Автор:

    За підтримки ректора ТНЕУ Андрія Ігоровича Крисоватого та  директора ННІМЕВ ім. Б. Д. Гаврилишина Ігоря Михайловича Таранова відновлено співпрацю між Тернопільським національним економічним університетом та з Німецьким Селянським Союзом (м. Бонн, Німеччина).

     Студенти Тернопільського національного економічного університету мають можливість проходити навчально-виробничу практику на одному з сільськогосподарських підприємств Німеччини, відвідувати семінари з підвищення кваліфікації, проходити тренінги з міжкультурної комунікації, поглиблювати соціальні та міжкультурні компетенції, а також встановлювати ділові міжнародні контакти в аграрному секторі.

     По завершенні навчальних семінарів учасники розподіляються по сільськогосподарських підприємствах для подальшого проходження навчально-виробничої практики. Практиканти направляються на сімейні ферми з метою вивчення структури та організації німецького сільськогосподарського підприємства.

    Зазначимо, що учасниками літньої практики у Німеччині є студенти з України, Росії та Республіки Білорусь. Серед них вже вдруге є студенти нашого університету – Цимбалістий Олег Ярославович група ОАПВ-31, Колесніков Роман Олександрович група ОАПВ-31 та Пастир Ольга Ігорівна група ОАПВ-31.

    Відповідно до програми перебування студенти можуть відвідати цікаві туристичні місця, отримати багато нових вражень та незабутнього досвіду, ознайомитись з культурою Німеччини та поспілкуватися з іноземними студентами.

     Висловлюємо щиру подяку керівнику відділу міжнародних програм підвищення кваліфікації Німецького Селянського Союзу Антє Баух, а також координаторам програми практики Україна / Республіка Білорусь, Христині Берчі та Софії Вімер, які доклали великих зусиль для того, щоб наші студенти набули практичних знань та підвищили свої підприємницькі та управлінські навики, а також отримали незабутні враження від подорожі.

     По завершенні зазначимо, що практиканти підвищують кваліфікацію не тільки за спеціальностями, а й у соціальному і культурному аспектах, що відіграє важливу роль у міжнародних ділових контактах. Сільськогосподарська навчально-виробнича практика за кордоном являється для нас однією з важливих форм практичної, навчально-наукової підготовки студентів нашого університету.