» » Візит голови Тернопільської ОДА до ТНЕУ

Візит голови Тернопільської ОДА до ТНЕУ

Дата: 24-06-2015, 15:03 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 24 червня 2015 року до Тернопільського національного економічного університету завітав голова Тернопільської обласної державної адміністрації С.С. Барна.

 

Андрій Ігорович розповів Степану Степановичу про нові проекти ТНЕУ та досягнення професорсько-викладацького колективу й студентства в науковій роботі, громадському житті, на міжнародному рівні. Особливу увагу А.І. Крисоватий звернув на стратегію розвитку ТНЕУ, як «зеленого університету» зазначивши, що це концепція управління вищим навчальним закладом, що дозволяє зменшити його негативний вплив на навколишнє середовище шляхом максимального збереження ресурсів та енергії і зменшення кількості відходів. Така ініціатива реалізовуватиметься в університеті у відповідності з екологічними, економічними та соціальними вимогами сьогодення.

 

Степан Степанович мав можливість побачити яким чином відбувається благоустрій території біля навчальних корпусів вищого навчального закладу й поспілкуватися зі студентами, які допомагають облаштовувати студмістечко. Оглянувши корпуси, у яких ведуться ремонтно-будівельні роботи, ректор ТНЕУ розповів про спорудження тренажерного залу під відкритим небом, організація рекреаційних зон для працівників, облаштування «зеленої аудиторії», «зеленої кімнати»…

 

Голова Тернопільської ОДА разом із ректором побували у студентській поліклініці університету й оцінили якість надання медичних послуг. Також С.С. Барна ознайомився з роботою бібліотеки електронних ресурсів ТНЕУ. Андрій Ігорович наголосив, що професорсько-викладацький колектив й адміністрація вищого навчального закладу докладає усіх зусиль для того, щоб надати якісну освіту студентам, забезпечити необхідними ресурсами та відкрити доступ до сучасних технологій. «Сьогодні дуже важливо постійно бути у русі, прагнути до нового й вміти застосувати на практиці отримані знання. Мобільність є однією з найкращих рис нашого студентства», – зазначив ректор.

 

Розглядаючи світлини з фотовиставки «Волонтерський рух у ТНЕУ» Степан Степанович підкреслив: «Я пишаюся тим, що університетська спільнота не залишається осторонь подій, які вирують в Україні. Ви насправді виконуєте дуже важливе завдання – виховуєте свідомих патріотів нашої держави, які розуміють цінність кожної малої справи для досягнення спільної великої мети».

 

Голову Тернопільської ОДА цікавили проблеми сучасної освіти, питання виховання молоді, а також формування громадянської позиції у студентства. Згадавши героїв України – студентів і викладачів ТНЕУ, які загинули за Батьківщину – С.С. Барна й А.І. Крисоватий зайшли у капличку вищого навчального закладу.

 

Також голова Тернопільської ОДА взяв участь у роботі Вченої ради університету. Хорошою традицією у вищому навчальному закладі вже стало відзначення науковців ТНЕУ з нагоди присвоєння вчених звань та наукових ступенів. Зачитавши Указ Президента України Петра Порошенка, Степан Степанович вручив Андрію Ігоровичу державну нагороду «Заслужений діяч науки і техніки України» за вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної науки, зміцнення науково-технічного потенціалу України, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм.

 

Голова Тернопільської ОДА привітав ректора ТНЕУ, побажав нових звершень та досягнень, а також подякував професорсько-викладацькому колективу вищого навчального закладу за злагоджену роботу, патріотизм і вагомий внесок в освітню скарбницю нашої держави.

 

Отримавши нагороду, Андрій Ігорович сказав: «Ця відзнака – це досягнення усього нашого колективу. Вірю, що історія буття ТНЕУ поповниться багатьма золотими сторінками досягнень в ім'я України».