» » Студенти групи УПЕП-41 та УПЕП-42 взяли участь у тренінгу в Тернопільському обласному центрі зайнятості

Студенти групи УПЕП-41 та УПЕП-42 взяли участь у тренінгу в Тернопільському обласному центрі зайнятості

Дата: 23-10-2014, 16:28 | Автор: Олійник Ірина, студентка групи УПЕП-42

 20 жовтня 2014 року студенти груп УПЕП-41 та УПЕП-42 взяли участь у тренінгу з дисципліни «Ринок праці» у Тернопільському обласному центрі зайнятості.

 

Заняття проводили спеціалісти центру зайнятості:

 

1) Нікуліна Валентина Анатоліївна (начальник відділу сприяння працевлаштуванню та надання послуг роботодавцям ОЦЗ) розповіла про  порядок реєстрації безробітних у службі зайнятості та заходи активної та пасивної політики на ринку праці;

 

2) Косенко Наталя Василівна (заступник начальника сприяння працевлаштуванню та надання послуг  роботодавцям ОЦЗ) ознайомила нас із механізмами формування банку даних про попит та пропозицію на робочу силу;

 

3) Скакун Тетяна Петрівна (начальник юридичного відділу ОЦЗ) надала інформацію про порядок та основні умови виплати допомоги по безробіттю.

 

Фахівці наголошували на існуванні єдиної інформаційної аналітичної системи вакансій, що функціонує в Україні, а також діяльності новоствореного інформаційного порталу «Труд», де в режимі «online» розміщується інформація про вакансії.

 

Начальник відділу довідково-інформаційної роботи з населенням, Приступа Галина Тарасівна, провела екскурсію центром зайнятості та ознайомила з основними напрямками його роботи.

 

День, проведений у центрі зайнятості, був надзвичайно цікавим. Студенти отримали багато корисної інформації.