» » Науковці Дрезденського технічного університету в ТНЕУ

Науковці Дрезденського технічного університету в ТНЕУ

Дата: 17-09-2014, 10:16 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 16 вересня 2014 року до Тернопільського національного економічного університету завітали науковці Дрезденського технічного університету. У рамках виконання Угоди між вищими навчальними закладами прибули професор В. Ур та доктор М. Льозе з метою участі в навчальному процесі Українсько-німецької факультет-програми.

        

З гостями зустрівся в. о. проректора з науково-педагогічної роботи (міжнародна та інформаційна діяльність), кандидат технічних наук, доцент Олег Петрович Адамів. Також до заходу приєдналися директор Навчально-наукового інституту міжнародних економічних відносин ім. Б.Д. Гаврилишила, кандидат економічних наук, доцент Ігор Михайлович Таранов, кандидат філологічних наук, доцент Андрій Григорович Цяпа та заступник директора Українсько-німецької факультет-програми, кандидат економічних наук, доцент Алла Олександрівна Рожко.

        

Колеги обговорювали можливості навчання закордоном наших студентів за міжнародними освітніми програмами, зокрема, «Erasmus +».  «Ми готові до співпраці у цьому напрямку, – зазначив О.П. Адамів, – адже Україна відкрита для Європи, як і, сподіваємося, Європа для України.»

        

Ще однією темою для обговорення стало мовне питання. Науковці ТНЕУ наголосили на тому, що міжнародні програми, здебільшого, викладаються англійською мовою. Однак гості запевнили, що для наших студентів проводитиметься навчання німецькою мовою, що набагато зручніше і доступніше.

        

Дрезденські науковці висловили підтримку і співчуття стосовно ситуації на Сході України. «Звичайно, ситуація дуже складна, – відповів Олег Петрович, – однак, нам потрібно рухатися далі, працювати і розвиватися.»

        

Гості подякували за теплий прийом та висловили своє задоволення від проведеної спільної роботи. Сподіваємося, що співпраця з Дрезденським технічним університетом буде і надалі такою ж тісною та результативною.