» » Зустріч з учасником бойових дій в зоні АТО

Зустріч з учасником бойових дій в зоні АТО

Дата: 16-09-2014, 10:13 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 15 вересня 2014 року в Тернопільському національному економічному університеті відбулася зустріч з Володимиром Вікторовичем Олійником – учасником бойових дій в зоні АТО. Ініціювали захід студенти 5-го курсу факультету фінансів Павло Пірникоза й Володимир Ткаченко.

 

Розпочав зустріч в. о. декана факультету фінансів, кандидат економічних наук, доцент Андрій Ярославович Кізима. «Ми не повинні бути байдужими до тих подій, які зараз відбуваються. Найменше, що ми можемо зробити – це бути патріотом у житті. Потрібно сказати, що негативні події на Сході країни зробили нас, справді, патріотами. Адже звідусіль лунає гімн України, всюди бачимо синьо-жовту символіку. Сподіваємося, що наша держава буде єдиною і незалежною.» Також виступив організатор зустрічі, Павло й закликав усіх до діалогу.

        

Андрій Ярославович запросив до слова гостя. Зустріч розпочалася з гучного заклику: «Слава Україні! Героям слава!». Боєць намагався передати хвилювання своїх побратимів. 15 липня 2014 року до 2-го батальйону Національної гвардії Тернопільської області надійшов наказ про висування бійців в зону АТО. Ніхто не вагався жодної хвилини і наступного дня батальйон вирушив до Харківської області. Основним завданням є охорона блок-посту від нападу, недопущення перевезення шкідливих речовин чи заборонених предметів. Володимир Вікторович висловив вдячність громаді Тернополя за вагому підтримку.

        

Студенти активно ставили запитання і спілкувалися з гостем. Цікавилися чи держава підтримує бійців в зоні АТО. Військовослужбовець зазначив, що державний апарат дійсно працює і його підтримка відчувається, випускається нова техніка і озброєння. Також студенти запитували, чи проводиться відповідне навчання бійців. «Не готових людей не відправляють в бій, – відповів гість, – з новоприбулими військовими проводять навчання. Перед кожним завданням здійснюється ґрунтовний інструктаж.» Аудиторію цікавили теми стосовно правдивості інформації, яку поширюють ЗМІ, відношення бійців до вищого керівництва, участі політиків у акціях підтримки військових в зоні АТО та інші.

        

Ми впевнені, що поки є такі сміливі й відважні люди – наша країна нездоланна!