» » У ТНЕУ відбулась ХІ Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених

У ТНЕУ відбулась ХІ Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених

Дата: 18-03-2014, 09:54 | Автор: Рада молодих вчених

13-14 березня 2014 року у Тернопільському національному економічному університеті відбулась ХІ Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених «Економічний і соціальний розвиток України в ХХІ столітті: національна візія та виклики глобалізації». 

 

Організатором цьогорічної конференції є Рада молодих вчених ТНЕУ. Співорганізаторами виступили: Карагандинський державний технічний університет, Інститут економіки національної академії наук Азербайджану, Вроцлавський економічний університет та Білоруський державний економічний університет. Для участі була подана 271 заявка з 16 країн світу. Конференція проходила в пленарному й секційному режимах. З вітальними промовами до учасників звернулися ректор Тернопільського національного економічного університету, завідувач кафедри податків і фіскальної політики, доктор економічних наук, професор Андрій Ігорович Крисоватий. Координатором роботи пленарного засідання виступив к.е.н., доцент кафедри податків та фіскальної політики, голова Ради молодих вчених Тарас Ярославович Маршалок.

 

На пленарному засіданні було заслухано та обговорено наукові доповіді, що стосувалися: концептуальних засад управління, інформаційно-аналітичного аспекту, можливостей проведення фіскальної девальвації в малій відкритій економіці, макротрендів 2014року, зовнішньоекономічної діяльності України. Після цього дискусії продовжилися на секційних засіданнях, які очолювали доктори та кандидати наук, доценти – члени Ради молодих вчених ТНЕУ. Високий статус конференції забезпечували наукові арбітри — провідні вчені ТНЕУ – доктори наук, професори. Захід працював за п’ятьма секціями: Секція 1 «Світова економіка в ХХІ столітті: трансформація геополітичних інтересів,  геоекономічні стратегії та проблеми наднаціонального регулювання»; Секція 2  «Формування ефективної моделі управління підприємствами»; Секція 3 «Роль фінансів в економічному зростанні: функціональна детермінованість та моделі розвитку»; Секція 4 «Теорія інституціоналізму та інституційне забезпечення економічного розвитку»; Секція 5 «Міжнародні стандарти та проблеми уніфікації обліку, аналізу і аудиту».

 

Робота ХІ Міжнародної науково-практичної конференції молодих вчених «Економічний і соціальний розвиток України в ХХІ столітті: національна візія та виклики глобалізації» засвідчила, що в нашій державі формується когорта науковців нового покоління, яка вбачає розвиток країни на засадах регулювання конкурентних ринкових економічних відносин, визнання пріоритету людини як основної мети функціонування макроекономічної системи держави, поглиблення інтеграційних процесів в європейські структури.