» » УНЕФ зустрічає зиму новими традиціями!

УНЕФ зустрічає зиму новими традиціями!

Дата: 23-12-2013, 10:15 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Цього року на Українсько-німецькому економічному факультеті вирішили відзначити початок зими у традиціях святкування Адвенту – передріздвяного посту, що відзначається християнами Католицької церкви та деякими протестантськими спільнотами у Німеччині (та інших країнах світу). Адвент триває 4 тижні до Різдва Христового. 


Духовний сенс посту подвійний. По-перше, це час радісного очікування, період підготовки до святкування Різдва, по-друге, час для роздумів про прийдешнє друге пришестя Христа. В ці дні печеться різдвяне печиво, готуються чи купуються подарунки. В громадських місцях встановлюються ялинки, влаштовуються різдвяні базари. Основними кольорами Адвенту є червоний (символ крові Христа) та зелений (символ вірності віруючих Христу і його вірності віруючим, символ надії).


Впродовж грудня на факультеті планується провести низку освітньо-культурних заходів у німецькому стилі і залучити усіх, кому цікаві німецькі традиції.

 

У перший Адвент, що відбувся 28 листопада, були організовані затишні посиденьки з печивом і чаєм, під час яких студенти поділились традиціями святкування Різдва у Німеччині, а культурна програма передбачала перегляд художнього фільму німецькою мовою. Зустріч було проведено в затишній аудиторії Центру європейських та міжнародних студій, а після перегляду студенти і викладачі ще довго обмінювались думками і враженнями від фільму.

 

Завершальний Адвент, що відбудеться в переддень католицького Різдва, 24 грудня, покликаний відтворити неповторну і захоплюючу атмосферу зимового свята. Вечір супроводжуватиметься різдвяними піснями, учасники продемонструють свою майстерність у святковій випічці, а радісний настрій створить, звичайно, перегляд художнього фільму на відповідну тематику. 

 

Запрошуємо усіх бажаючих 24 грудня о 17 год. в Центр європейських та міжнародних студій!