» » Науковий семінар «РЕАЛІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ВСТУПУ УКРАЇНИ В ЄВРОПЕЙСЬКИЙ СОЮЗ»

Науковий семінар «РЕАЛІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ВСТУПУ УКРАЇНИ В ЄВРОПЕЙСЬКИЙ СОЮЗ»

Дата: 21-11-2013, 14:10 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Дев’ятнадцятого листопада 2013 року на факультеті аграрної економіки і менеджменту відбувся науковий семінар «РЕАЛІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ВСТУПУ УКРАЇНИ В ЄВРОПЕЙСЬКИЙ СОЮЗ».

 

У роботі наукового семінару взяли участь: студенти 3–5 курсів факультету аграрної економіки і менеджменту, декан, д.т.н., професор Гевко Р.Б., заступник декана з наукової роботи д.е.н., професор кафедри Пуцентейло П.Р., заступник декана к.е.н., доцент Гуменюк О.О., к.е.н., доцент Дудар В.Т., к.т.н., доцент Розум Р.І., к.т.н., доцент Вітровий А.О.

 

Відкрив засідання декан факультету, доктор технічних наук, професор Роман Богданович Гевко: «Шановні друзі! Поки економісти, політики і пересічні громадяни лише конструюють стратегії поступу України в Європейський союз, сперечаються про напрями розвитку української держави, молоді науковці практично реалізують ідеї Європейської інтеграції. Свідченням тому є те, що ми зібралися сьогодні заслухати, обговорити, проаналізувати, дискутувати і водночас, виробити нестандартні, креативні рішення, щоб прискорити процес інтеграції України у Європейську спільноту».

 

Заступник декана з наукової роботи, доктор економічних наук, професор кафедри Петро Романович Пуцентейло наголосив, що мета наукового семінару полягає у теоретичному і практичному дослідженні проблем вступу України в Європейський союз, а також окресленні шляхів їх вирішення у науково – практичній площині.

 

Із вітальним словом до учасників засідання звернулася заступник декана к.е.н., доцент Олена Олексіївна Гуменюк, яка зауважила, що тема наукового семінару надзвичайно актуальна, адже цього року у м. Вільнюс (Литва) 28-29 листопада відбудеться підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом на саміті «Східного партнерства».
Відтак присутні вислухали і жваво обговорили цікаві виступи студентів за дискусійними напрямами: «Підписання угоди про асоціацію України з ЄС 28-29 листопада 2013 р.» (ст. групи ОАПВ-31 Радик Сніжана), «Транскордонне співробітництво України з сусідніми державами» (ст. групи МПЗ-41 Короленко Надія та Черевко Ірина), «Аграрна політика Європейського союзу» (ст. групи ЕФАП-41 Женіч Наталія та Мелих Тетяна), «Перспективи розвитку України після вступу в Європейський союз» (ст. групи МТС-41 Грицюк Ганна та Облещук Віта).

 

Присутні відзначили високий рівень обізнаності студентів-учасників наукового семінару, їх ініціативність та глибоке прагнення знайти істину в складних аспектах інтеграційних процесів та виборі європейського шляху розвитку України. В підсумку жвавих дискусій, учасники наукового семінару дійшли висновку, що умови сьогодення диктують нові виклики, ставлять перед суспільством нові загрози. Глобалізація економіки змушує шукати нові наукові думки з метою створення конкурентоспроможної економіки України.