» » Круглий стіл «Інтеграційні процеси в Україні. Наукові економічні дебати»

Круглий стіл «Інтеграційні процеси в Україні. Наукові економічні дебати»

Дата: 21-11-2013, 10:22 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Двадцятого листопада 2013 року відбувся круглий стіл «Інтеграційні процеси в Україні. Наукові економічні дебати». Організаторами цього заходу виступила Рада молодих вчених.

 

У круглому столі брали участь проректор з міжнародних зв’язків, доктор економічних наук, професор Віктор Валерійович Козюк, проректор з наукової роботи, доктор економічних наук, професор Зеновій Васильович Задорожний, проректор з науково-педагогічної роботи, доктор економічних наук, професор Богдан Любомирович Луців, директор навчально-наукового інституту інноваційних освітніх технологій, доктор економічних наук, професор Оксана Миронівна Десятнюк, завідувач кафедри міжнародної економіки, доктор економічних наук, професор Євген Васильович Савельєв, в.о. директора Інституту міжнародних економічних відносин імені Б.Д. Гаврилишина, кандидат економічних наук, доцент Ігор Михайлович Таранов, викладачі та члени ради молодих вчених.

 

Першим взяв слово один із організаторів заходу кандидат економічних наук, доцент кафедри податків і фіскальної політики Тарас Ярославович Маршалок. Він висловив надію, що засідання буде плідним і напрацювання цього круглого столу стануть у майбутньому платформою для розвитку України.

 

З вітальною промовою виступив Зеновій Васильович Задорожний. Він наголосив, що дуже приємно, що цей захід організували саме молоді вчені ТНЕУ. «Зовнішня політика є важливою для України. Співпраця з Росією та країнами колишнього Радянського Союзу мала свої плюси та мінуси. Усі ми знаємо, що керівництво держави вибрало тепер інший вектор зовнішньої політики. Сподіваюся, що через вісім днів ми станемо асоційованим членом Європейського Союзу. Але ми повинні починати зміни з самих себе. Я дякую Раді молодих вчених за те, що ви працюєте, проводите такі конференції й гідно представляєте наш університет», - зауважив Зеновій Васильович.

 

Богдан Любомирович Луців також подякував організаторам та зазначив, що питання інтеграційних процесів є дуже важливим для України. «Шлях до Європейського Союзу є важким і я дуже радий, що наші молоді вчені не залишилися осторонь цієї проблеми», − наголосив Богдан Любомирович.

 

Модератором круглого столу виступив Віктор Валерійович Козюк. Він сказав, що наукові економічні дебати на таку тему є дуже актуальними зараз, адже інтеграційні процеси зачеплять не лише економічну та політичну сфери, а й освіту. «Лише дуже розвинута та сильна держава може дозволити собі утриматися від інтеграції. Для України дуже важливим є питання, який геополітичний вектор обрати», − наголосив Віктор Валерійович.

 

Після вітальних промов молоді вчені виступили зі своїми доповідями.

 

Дебати пройшли дуже плідно та показали, що не усі питання, які стосуються інтеграційних процесів можна вирішити одразу, але асоціація з ЄС допоможе сформувати наше майбутнє.