» » У ТНЕУ відбулось урочисте вручення дипломів випускникам магістратури за спеціальністю «Державна служба»

У ТНЕУ відбулось урочисте вручення дипломів випускникам магістратури за спеціальністю «Державна служба»

Дата: 13-09-2013, 17:10 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Тринадцятого вересня 2013 року у залі засідань вченої ради Тернопільського національного економічного університету відбулись урочистості з нагоди вручення дипломів випускникам магістратури за спеціальністю «Державна служба».

 

У святковій церемонії взяли участь: ректор ТНЕУ, доктор економічних наук, професор Крисоватий Андрій Ігорович, голова Національного агентства України з питань державної служби, кандидат юридичних наук, доктор публічного права Толкованов В’ячеслав Вікторович, перший заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Головач Микола Йосифович, голова Тернопільського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, голова ДЕК за спеціальністю «Державна служба» Курницький Іван Іванович, в. о. начальника управління державної служби України в Тернопільській області Макаревич Галина Василівна, начальник головного Управління Державного казначейства України в Тернопільській області Мац Михайло Йосифович, начальник Управління статистики Тернопільської області Кирич Володимир Григорович, начальник регіонального відділення Фонду державного майна України у Тернопільській області Шкільняк Михайло Михайлович. 

 

Модератором заходу став декан факультету державної служби ТНЕУ, кандидат економічних наук, доцент Іващук Олег Тимофійович. 

 

Тернопільський національний економічний університет є одним з провідних вітчизняних вищих навчальних закладів, що здійснює підготовку магістрів за спеціальністю «Державна служба».

 

У своєму вітальному слові до цьогорічних випускників звернувся ректор ТНЕУ Крисоватий Андрій Ігорович: «Дорогі наші випускники! Звертаюся сьогодні до Вас зі словами подяки, що для особистісного та професійного зростання Ви обрали навчання в Тернопільському національному економічному університеті. Ще сімнадцять років тому ми започаткували підготовку фахівців даного напрямку і хочемо подякувати в особі В’ячеслава Вікторовича Національному агентству України з питань державної служби за ту довіру, яку Ви виявляєте до нашого вищого навчального закладу. Протягом цього часу на конкурсній основі рік у рік ми виборюємо право готувати професіоналів спеціальності «Державна служба». 

 

Андрій Ігорович наголосив на здобутках університету, що нині посідає 9 місце  за версією газети «Коментарі» у рейтингу вищих навчальних закладів України за кількістю дипломів, які отримали особи, що приймають рішення у найважливіших державних структурах, а також керівники регіонів. Серед успішних випускників ТНЕУ: заступник голови Верховної Ради Руслан Кошулинський, заступник голови Держслужби з контролю за наркотиками Володимир Гошовський, заступник голови Держслужби Едуард Дегтярьов, заступники голови Волинської облради Валентин Вітер та Юрій Лобач, член Ради Національного банку Павло Гайдуцький, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолій Максюта, народні депутати України Михайло Головко, Олег Сиротюк, Михайло Апостол, Василь Деревляний, Володимир Шкварилюк, Сергій Лабазюк, Іван Стойко, Тетяна Слюз, Володимир Бойко, Олег Зарубінський, Володимир Продивус, Ігор Побер. Випускники ТНЕУ працюють в 26 державних адміністраціях України, що ще раз підтверджує національний статус університету.

 

Андрій Ігорович побажав молодим людям гордо нести звання випускника Тернопільського національного економічного університету, а отримані дипломи безперечно стануть для них запорукою досягнення вагомих успіхів.

 

У своєму вітальному слові голова Національного агентств України з питань державної служби Толкованов В’ячеслав Вікторович зауважив: «Для мене величезна честь сьогодні бути на цьому святі, адже я два роки поспіль брав участь у врученні дипломів випускникам спеціальності «Державна служба» у Кримському навчально-науковий інституті економіки у Форосі, і нарешті потрапив і в саму альма-матер на таку урочисту подію. Важливим напрямком модернізації державної служби є реформування і розвиток системи професійної підготовки державних службовців. Тернопільський національний економічний університет один з небагатьох вищих навчальних закладів, який може слугувати прикладом освітньої установи, де ми змогли реалізувати дуже багато пілотних, новаторських проектів, які ефективно впроваджуються в Україні. Насамперед ТНЕУ став одним з перших ВНЗ, де була відкрита магістратура державної служби. Надзвичайно приємно, що з університетом ми працюємо у нових напрямках роботи, і освітній заклад доповнює нашу систему професійної підготовки держслужбовців з питань впровадження нового законодавства про державну службу, питання профілю професійної компетентності». 

 

З вітальними словами на урочистій церемонії вручення дипломів також виступили: завідувач кафедри державного і муніципального управління, доктор економічних наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України Мельник Алла Федорівна, завідувач кафедри фінансів, доктор економічних наук, професор Кириленко Ольга Павлівна, завідувач кафедри міжнародної економіки, доктор економічних наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України Савельєв Євген Васильович, завідувач кафедри економічного аналізу і статистики, доктор економічних наук, доцент Дерій Василь Антонович.

 

Щиро вітаємо випускників магістратури за спеціальністю «Державна служба» та бажаємо їм наснаги, доброї долі, здійснення мрій та реалізації усього задуманого!