» » У ЗУНУ триває фотовиставка «Борщівська сорочка»

У ЗУНУ триває фотовиставка «Борщівська сорочка»

Дата: 20-10-2021, 17:53 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Традиційний костюм є важливим надбанням українців, успадкованим від пращурів. Вишита сорочка — один з найефектніших елементів народного вбрання, що допомагає зазирнути у минуле, відкрити для себе таїну та чари національної творчості.

Колектив відділу гуманітарної освіти та виховання Західноукраїнського національного університету розгорнув фотовиставку Михайла Урбанського «Борщівська сорочка» із колекції Віри Матковської.

Студентка закладу вищої освіти Тетяна Мужевич розповіла про святкові вбрання, що є справжньою перлиною української культури та про колекціонерку Віру Матковську, яка зібрала унікальні примірники жіночих і чоловічих вишитих сорочок із сіл Борщівського району Тернопільської області. Таня зазначила: «Завдяки подвижницькій роботі Віри Григорівни на ниві популяризації традицій мистецтва народної вишивки, борщівські вишиванки стали відомі ще ширшому колу українців та  світу».

Запрошуємо поціновувачів українського народного мистецтва переглянути тематичну експозицію упродовж жовтня за адресою: м. Тернопіль, вул. Львівська, 11, Центральний  корпус ЗУНУ.