» » Декан ЮФ ТНЕУ Сергій Банах: «Майбутнє нашого факультету я бачу в руках наших студентів»

Декан ЮФ ТНЕУ Сергій Банах: «Майбутнє нашого факультету я бачу в руках наших студентів»

Дата: 6-10-2017, 15:50 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

- Двадцять років поспіль ми об’єднуємо свою енергію і створюємо атмосферу, яка сприяє самовираженню та самореалізації студентської молоді, беремо участь у професійних об’єднаннях і навчальних платформах для реалізації інноваційних освітніх і наукових проектів, вибудовуючи майбутнє своєї команди, свого факультету, свого Університету та країни в цілому.За двадцять років у нас повірили понад 5000 студентів, які стали частиною команди найкращих і найталановитіших фахівців з права! Відрадно, що кількість бажаючих долучитися до нас невпинно росте. А це означає, що працювати і навчатися на юридичному факультеті ТНЕУ – престижно і круто!
- Сергію Володимировичу, Ви сказали про команду в загальному… Чи можна конкретніше дізнатися, хто вона – Ваша команда?
- Наша команда – це цілеспрямовані і креативні лідери нового покоління, з високою професійною репутацією і мотивацією, які завжди готові допомагати й підтримувати один одного, поважати думку опонентів і ділитися своїм досвідом. Ми усвідомлюємо, що сьогодні на освітньому ринку України старі освітні технології вже не діють, а нові ще не пройшли апробації. За таких умов найкращий і надійний шлях виходу із кризової ситуації – навчитися управляти змінами. Кожен вищий навчальний заклад має бути свідомий того, що його присутність на ринку освітніх послуг – це місія принести зміни, і ці зміни мають бути успішними.
-        Відомо, що більшість студентів вищих навчальних закладів України намагаються ще під час навчання розпочати свою професійну кар’єру, і в більшості випадків вона є досить успішною…
-        Уже під час навчання на старших курсах студенти юридичного факультету мають можливість долучитися до професійної спільноти в Україні, а також  розпочати професійну кар’єру через участь у міжнародних конкурсах з комерційного арбітражу, модельованих засіданнях ООН та НАТО, дипломатичних турах та міжнародних стажуваннях.
-        Сергію Володимировичу, якщо бодай трішечки привідкрити завісу планів і мрій, скажіть, будь ласка, яким Ви бачите майбутнє юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету?
-        Майбутнє юридичного факультету я бачу в руках наших студентів. Однак працювати доведеться наполегливо і самовіддано, адже сьогодні ми усвідомлюємо, щоби досягнути кращого результату, необхідно перевер¬шити самих себе. Саме тому ми робимо усе для того, щоб відповідати викликам часу, орієнтуємося на Стандарти і рекомендації Європейського простору вищої освіти і застосовуємо кращі світові освітні практики, продукуємо креативні ідеї і перетворюємо їх в реальні успішні наукові й освітні проекти.
 
Розмову вела Марія Баліцька, головний редактор газети ТНЕУ «Університетська думка», член Національної спілки журналістів України