» » Волонтери Корпусу Миру взяли участь у відзначенні католицького Різдва у ТНЕУ

Волонтери Корпусу Миру взяли участь у відзначенні католицького Різдва у ТНЕУ

Дата: 26-12-2016, 15:18 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Святвечір, або ж, за церковною назвою, Надвечір’я Різдва Христового, – це один з найбільш шанованих днів для всіх християн – і східного, і західного обрядів – та одне з найважливіших родинних свят, дивовижний день, коли кожна сім'я творить в оселі атмосферу затишку, достатку та злагоди.
                              
Святковим настроєм та українським традиціями поділилися студенти груп  МЕВ-11, МВСК-11 та викладачі кафедри іноземних мов та професійної комунікації з волонтерами Корпусу Миру Шоном Хіксом і Селіс Веллер.  Дійство відбувалося напередодні католицького Різдва у виставковій залі ТНЕУ.
 
Студенти продемонстрували двомовну сценку, розповіли про традиції та особливості святкування Святвечора в Україні, провели майстер клас приготування куті, разом із гостями заколядували та скуштували дванадцять традиційних страв.
 
Шон Хікс та Селіс Веллер проявили щиру цікавість до наших традицій та були здивовані їх багатством та різноманіттям. Селліс прокоментувала, що їй особливо цікаво було дізнатися про українські національні страви. Шон із задоволенням колядував разом із студентами та навчився самотужки готувати кутю.
 
 Усі присутні перейнялися духом свята та отримали незабутній досвід міжкультурного обміну традиціями та звичаями.