» » Відверто про здоров’я говорили в ННІМЕВ ім. Б.Д.Гаврилишина

Відверто про здоров’я говорили в ННІМЕВ ім. Б.Д.Гаврилишина

Дата: 21-12-2016, 10:22 | Автор:

   На поширення венеричних захворювань, СНІДу не впливають ні вік, ні стать, ні статус у суспільстві, ні колір шкіри. І це не є просто гучні слова, неодноразово ми чуємо, що ВІЛ інфікованих людей в 10 разів більше, ніж тих, які перебувають на обліку. Але кожен вважає, що ці захворювання існують де інде, і ніколи не торкнуться нас. Саме брак інформації та необізнаність нашого суспільства є одними з основних причин поширення цих захворювань. З метою запобігання розповсюдження даних захворювань та з метою підвищення рівня освіченості студентів інституту 14 грудня 2016 року відбулася лекція на теми: «Sexually Transmitted Infections» та «Класифікація методів контрацепції та їх характеристика», яку провели к.м.н., лікар акушер-гінеколог Швець Оксана Петрівна та лікар Чайковська Ольга Миронівна.
   Ініціатором зустрічі була к.е.н., доц. кафедри міжнародної економіки Зварич Ірина Ярославівна, яка не перший рік працює з студентами, є їхнім академічним наставником, і тому добре знає не тільки про проблеми, що стосуються навчального процесу студентів, але і про прогалини грамотності в статевих відносинах.
  Для студентів групи ЕМЕ-11, АМЕТ-41 та АМЕТ-21 ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина лікарі українською та англійською мовами ґрунтовно та доступно описали переваги та недоліки різних видів контрацепції, шляхи передачі венеричних захворювань та методи їх уникнення та лікування. Основний акцент був зроблений на правильному плануванні сім’ї, підборі засобів контрацепції та протидії абортів. 
   Учасник зустрічі, к.е.н., доц. кафедри міжнародної економіки Зварич Роман Євгенович зауважив, що часто батьки уникають розмов з своїми дорослими дітьми на незручні теми, тому такі зустрічі є вкрай важливими і доцільними.
  Питання, які розглядалися на лекції викликали жваве обговорювання як серед українських студентів так і іноземців, всі були вдячні лікарям за надані професійні відповіді на їхні запитання.
Фотозвіт: