» » Участь у Першому загальноукраїнському форумі вчителів німецької мови

Участь у Першому загальноукраїнському форумі вчителів німецької мови

Дата: 5-12-2016, 12:19 | Автор:

 З 25 до 26 листопада 2016 року в Національному технічному університеті «КПІ» у Києві відбувся Перший загальноукраїнський форум вчителів німецької мови «ПРОФЕСІЙНІ СФЕРИ НІМЕЦЬКОЇ МОВИ – німецька мова у школі та ВНЗ в Україні сьогодні». Організаторами заходу стали Goethe-Institut в Україні та Німецька служба академічних обмінів (DAAD), Центральна установа з питань шкіл за кордоном (ZfA), а також Асоціація українських германістів, Українська спілка германістів вищої школи НТУУ «КПІ».
   В роботі форуму взяли участь керівник українсько-німецької факультет-програми ННІМЕВ ім. Б. Д. Гаврилишина Рожко Алла Олександрівна та завідувач кафедри німецької мови ННІМЕВ ім. Б. Д. Гаврилишина Кузів Марія Зіновіївна.
  Серед питань у галузі шкільної та професійно-технічної освіти акцент ставився на практичних семінарах із питань методики викладання, краєзнавства та профорієнтації. Мета семінарів полягала у тому, щоб надати поштовх вчителям німецької мови державних середніх навчальних закладів та ліцеїв професійно-технічного напрямку до застосування інноваційних, комунікативних та активних підходів у викладанні німецької мови.
  Окрім цього, захід був корисним і для представників вищих середніх закладів – як фахівців з німецької мови, так і представників адміністративного персоналу ВНЗ. У сфері вищої школи діяльність робочих груп форуму зводилася до проведення практичних семінарів із питань побудови навчальних планів як в галузі вивчення германістики, так і на міжнародних навчальних програмах з німецькою як мовою навчання (наприклад німецькомовні програми підготовки бакалаврів та магістрів). Цільову групу представили як викладачі німецької мови у ВНЗ, так і адміністративно-управлінський рівень (деканат, керівництво кафедр) в обох галузях. Серед учасників семінарів, орієнтованих на дискусії, були присутні представники Києво-Могилянської академії, Львівського національного університету ім. І.Франка, Національного технічного університету «Львівська політехніка», Дніпропетровського національного університету ім. О.Гончара, Сумського національного аграрного університету. 
   За офіційним оголошенням Міністерства освіти і науки України, 2017 рік буде оголошено роком німецької мови в Україні, відтак увагу до вивчення німецької мови як на рівні середніх навчальних закладів, так і на рівні вищої школи буде посилено.