» » СТУДЕНТИ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ТУРИЗМ» ННІМЕВ ІМ. Б.Д. ГАВРИЛИШИНА ВІДВІДАЛИ ЕКСКУРСІЮ «МОГУТНІ ТВЕРДИНІ БУЧАЧИНИ»

СТУДЕНТИ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ТУРИЗМ» ННІМЕВ ІМ. Б.Д. ГАВРИЛИШИНА ВІДВІДАЛИ ЕКСКУРСІЮ «МОГУТНІ ТВЕРДИНІ БУЧАЧИНИ»

Дата: 21-11-2016, 15:16 | Автор:

10 листопада студенти груп Т-21, Т-22 спеціальності «Туризм» ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина ТНЕУ разом із к.е.н., викладачем кафедри міжнародного бізнесу і туризму Ткач Уляною Володимирівною відвідали замки Тернопільщини. Дана екскурсія відповідала темі лекційного заняття «Замкові ресурси для розвитку туризму в Тернопільській області»
  Першою зупинкою екскурсійного маршруту були смт. Микулинці. Це цікавий комплекс архітектурних споруд різних століть. До них належать: Микулинецький замок (1550-ті, 1640-і рр.); Палац графів Реїв (перебудови в стилі ампір за Яна Конопки) та пейзажний парк (сім гектарів); Троїцький костел 1761—1779 рр., у стилі бароко. Обережне відновлення Микулинецького замку могло би слугувати готелем для туристів, в літні дні — кемпінгом чи наметовим містечком. За наявності готелю чи літнього кемпінгу, Микулинці вже сьогодні можуть стати туристичним об'єктом.
  Наступною зупинкою був Бучач. Там студенти відвідали Успенський костел, Бучацький замок, ратушу та монастир отців Василіян Воздвиження Чесного Хреста Господнього. Емоцій від побаченого було безліч та всі вони лише позитивні. Найбільше студентів вразила будівля костелу Успіння Матері Божої, яка відрізняється надзвичайною пишністю. Протягом 1761 – 1763 років коштом графа Миколи Потоцького у підніжжя Замкової гори споруджено лаконічний Успенський костел. Ззовні костел має звичайний вигляд, проте всередині – головна цінність храму – поліхромний вівтар роботи знаменитого скульптора Йогана Георга Пінзеля. У вівтарі домінує бірюзовий колір, який гарно гармонує з білими пінзелівськими скульптурами святих. 
  Бучацький замок, на жаль, не залишився в тому вигляді, який був із початку його будівництва, але ті руїни, що там залишились, варті, щоб туристи його побачили. Також ми відвідали Бучацький монастир на горі Федір, у якому знаходиться церква отців Василіян та історико-філософський ліцей. 
  Завершальною зупинкою був Язловецький замок та жіночий монастир, які знаходяться у с. Язловець. Монастир оточений петлею з води річки Вільховець, а вхід у монастир проходить через замок. Засновниця монастиря Марцеліна Даровська, яка зараз там і похована у закритій гробниці разом із іншими монашками (на даний час, там поховано 83 монашки). Монастир має чудовий вигляд, поблизу якого є чудовий парк. За ним доглядають три сестри-монашки, які там і проживають. Описувати все це можна довго, проте краще все побачити. 
Такі лекційні заняття у формі екскурсії нікого не залишають байдужим та заохочують подорожувати не тільки по Тернопільській області, але й по всій Україні.
  Щира подяка від студентів груп Т-21, Т-22 к.е.н., викладачу Уляні Володимирівні Ткач, яка організувала цікавий, неординарний та розвиваючий захід!
 
Автор: студенти груп Т-21,22.
ФОТОЗВІТ: