» » На ЮФ відбулася зустріч присвячена 40-річчю від дня створення Української Громадської Групи сприяння виконанню Гельсінських угод

На ЮФ відбулася зустріч присвячена 40-річчю від дня створення Української Громадської Групи сприяння виконанню Гельсінських угод

Дата: 10-11-2016, 15:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У середу, 9 листопада 2016 року, на юридичному факультеті ТНЕУ відбувся інформаційний захід присвячений 40-річчю від дня створення Української Громадської Групи сприяння виконанню Гельсінських угод, а також у рамках проведення ХІІІ Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.
 
У заході взяли участь: проректор з науково-педагогічної роботи ТНЕУ Брич Василь Ярославович, начальник відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області Музика Марія Степанівна, координатор Docudays UA Ханас Володимир, декан ЮФ Банах Сергій Володимирович, заступник декана ЮФ Слома Валентина Миколаївна, викладачі та студенти юридичного факультету.
 
Під час зустрічі студенти мали можливість ознайомитися з історією УГГ, дізнатися про основні аспекти діяльності цієї правозахисної організації а також оцінити її роль та значення в історії розбудови української держави. Упродовж заходу відбувся перегляд документального фільму «Євромайдан – SOS», під час якого було піднято ряд дискусійних питань щодо порушення прав та свобод людини і громадянина на Україні. Також було висвітлено діяльність громадської організації «Євромайдан SOS», яка на сьогоднішній день займається правозахисною діяльністю, виявляє порушення основних прав людини, як це свого часу здійснювала Української Гельсінська група.
 
Захід відбувся у форматі дружньої бесіди та перегляду фільму, які подарували позитивні емоції та хороші враження усім учасникам заходу.
 
Організатором зустрічі є юридична клініка Тернопільського національного економічного університету спільно з координаторами DocudaysUA.