» » Науковий семінар «Rynki usług ubezpieczeniowych»

Науковий семінар «Rynki usług ubezpieczeniowych»

Дата: 7-11-2016, 15:17 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 З ініціативи студентів третього курсу факультету фінансів ТНЕУ відбувся науковий семінар на тему: «Rynki usług ubezpieczeniowych». Потрібно зауважити, що робочою мовою семінару стала польська у рамках вивчення дисципліни «Usługiubezpieczeniowy».
 
Семінар відкрила доктор економічних наук, професор, зав. кафедри фінансів суб’єктів господарювання і страхуваня ТНЕУ Ольга Володимирівна Кнейслер.
 
Учасників семінару привітали к.е.н., доцент кафедри фінансів суб’єктів господарювання і страхування Рендович П. М., к.е.н., доцент Стецько М. В.,  к.е.н., доцент Костецький В.В.
 
Розпочала студентський виступ з оригінальною доповіддю на тему «Usługi ubezpieczeniowe: cechy i jakość» студентка групи ФСГ-31 Федуняк Христина. Тема першої доповіді одразу зацікавила всіх присутніх семінару та викликала жваву дискусію. Особливу зацікавленість у студентів викликала доповідь студентки групи ФСГ-31 Марчук-Ястремська Діана на тему: «Historia i determinanty rozwoju polskiego rynku usług ubezpieczeniowych». Студенти активно висловлювали власні міркування, проявляли критичне та творче мислення, щодо порівняння розвитку ринку послуг страхування в Польщі та в Україні; можливості запозичення польського досвіду ведення страхування в українських реаліях.
 
Тематика виступів була актуальною та зацікавила усіх присутніх, що підтверджувалося конструктивною дискусією, значною кількістю запитань та жвавим обговоренням. Присутні відзначили високий рівень обізнаності студентів-учасників наукового семінару, їх ініціативність та глибоке прагнення знайти істину в складних аспектах сьогодення та виборі європейського шляху розвитку України. У підсумку жвавих дискусій, учасники наукового семінару дійшли висновку, що нинішні умови диктують нові виклики, ставлять перед суспільством нові загрози. Страховий ринок змушує шукати нові наукові думки з метою розбудови України.
 
Відгук студента про участь у семінарі
 
Що для студента означає навчатися в університеті? Найперше, це пошук самого себе як особистості, як індивідуальності, як майбутнього професіонала своєї справи. В університеті ми здобуваємо вищу освіту, аналізуючи величезний потік інформації, намагаючись отримати якнайбільше знань для свого інтелектуального та духовного розвитку. Саме завдяки університету можливий гармонійний розвиток особистості, пізнання свого потенціалу. Тільки спеціалісти вищого навчального закладу можуть показати шлях удосконалення здібності тлумачити, запам’ятовувати та засвоювати новий науковий матеріал – перетворювати його в знання та, згодом,  застосовувати ці їх у професійній діяльності. Одними із таких ефективних засобів є наукові семінари, проведені викладачами кафедри фінансів суб’єктів господарювання і страхування.
 
Правду кажучи, участь у наукових заходах, упродовж яких панувала дружня атмосфера,  дає прекрасну можливість нам, студентам, проявити себе, спробувати освоїти нову невідому інформацію. Представлена інформація на семінарі забезпечила глибше розуміння сучасного стану страхових ринків країн, рівнів організації та потенціалу. А також показала бажання навчального закладу брати участь у міроприємстві європейського зразка, щодо стратегії розвитку розбудови України. 
 
Участь в наукових семінарах зі страхування – це свого роду необхідний життєвий тренінг в такій непростій науці як риторика, можливість проявити студентам себе в ораторському мистецтві. Зрозуміло доносити свої думки до аудиторії,  зацікавити та «схилити на свій бік» слухачів, ще й намагатися це зробити на іноземній мові це важке завдання. Завдяки спільній праці викладачів доповідачі справилися із цим завданням. Запорукою успішності ораторського мистецтва є саме подібні семінари проведені викладачами кафедри фінансів суб’єктів господарювання і страхування, брати участь у яких, допомагає боротися із своїми слабкими сторонами та покращувати сильні.
 
І найголовніше – від імені усіх учасників хочу подякувати організатору даного заходу – к.е.н., доценту Рендовичу П. М. та всім іншим викладачам кафедри фінансів суб’єктів господарювання і страхування, які долучилися до проведення  наукових семінарів із страхування та страхових послуг, за ту працю, ентузіазм та натхнення, які ви вкладаєте у наше становлення як майбутніх професіоналів. 
 
(Cтудент гр. ФСГ- 31 Гомівка Л.)