<<< Навчально-науковий центр соціально-психологічної підтримки та резильєнтності

Основні кроки ефективної організації режиму дня студента

 КРОК 1. Визначте свою мету в житті на найближчі роки. Візьміть ручку і папір і напишіть такі категорії: навчання, побут, взаємовідношення з іншими, риси характеру. Біля кожної з них напишіть те, що вам хотілося мати, змінити чи покращити в майбутньому. Виберіть 5-6 найосновніших цілей. Складіть план роботи реалізації виділених перспектив на цей місяць, тиждень і конкретний план на наступний день.

КРОК 2. Проаналізуйте свій звичний розпорядок дня. Впродовж кількох днів заповнюйте шаблон режиму дня, аби зрозуміти, на що йде основна маса вашого часу.

КРОК 3. Прийшовши із занять, розподіліть свої справи в порядку їх важливості. Для цього поділіть справи на ті, які необхідно зробити невідкладно.

• Необхідно зробити та бажано зробити і дотримуйтеся порядку їх виконання

• Встановлення пріоритетів – основне правило ефективної роботи.

КРОК 4. Складіть оптимальний розпорядок свого дня, пам’ятаючи основне правило планування часу: 60/20/20

60% – запланована діяльність;

20% – непередбачена активність;

20% – спонтанна активність.

Отже, на процес навчання витрачається стільки часу, скільки його є в наявності. Знаходьте час для нього, це – умова вашого успіху. Знаходьте час для роздумів, це – джерело сили. Знаходьте час для гри, це – секрет молодості. Знаходьте час для читання, це – основа знань. Знаходьте час для дружби, це – умова щастя. Знаходьте час для мрії: це – шлях до зірок.