» » За лаштунками Студентської ліри…

За лаштунками Студентської ліри…

Дата: 28-10-2014, 12:16 | Автор: Відділ гуманітарної освіти і виховання

 28 жовтня 2014 року розпочинається фестиваль-конкурс «Студентська ліра – 2014». Ми запитали студентів-старшокурсників, які займаються підготовкою виступів факультетів, чим їхні команди дивуватимуть глядачів, які ж вони – цьогорічні першокурсники, як поєднують навчання та репетиції?

 

Надія Сенетела (ФФ):«Я вже втретє допомагаю першокурсникам у підготовці до ліри, і з впевненістю можу сказати, що студенти дуже талановиті. Серед них багато яскравих особистостей, які реалізують свій талант у танцях, співі, володінні музичними інструментами. Так, наш баяніст Ігор Худик підбирає будь-яку мелодію на слух. Також родзинкою нашої програми буде великий хор. Стосовно навчання. Викладачі, зазвичай, ідуть нам назустріч, розуміють наскільки це важливо для першокурсників.  Вважаю, що такий конкурс є дуже потрібним, адже студенти знаходять багато нових друзів, а іноді навіть свою половинку».


Вікторія Качунь, Ольга  Шишко (ФОА):«Спочатку нам було важко зібрати учасників. Ми приходили на лекції до першокурсників, розповідали про ліру та запрошували на репетиції. Потім шукали таланти, у чому дуже допомогла організація конкурсу презентацій груп «Ми – нова генерація».  Проте, у лірі показати себе може кожен, для всіх знайдеться своя роль. У нашому виступі ми хочемо продемонструвати події та передати емоції, які були на майдані. Так, номер хіп-хоп буде  у формі боротьби майданівців і беркутівців.  Студентська ліра єднає нас, ми стаємо однією родиною. Звісно, трапляються і суперечки, та ми намагаємося їх мирно вирішувати. Від ліри чекаємо нових емоцій та вражень,  вважаємо,  що головне – отримати задоволення від дійства».


Матлюк Анастасія (Коледж ЕПІТ ННІІОТ):«Я вдруге допомагаю в організації ліри. Цього року ми наголосимо на українській патріотичній тематиці,  яка стала для кожного українця найважливішою. Хочемо, щоб під час нашого виступу кожен задумався про своє теперішнє і майбутнє.  Цього року першокурсники вирізняються своєю соціальною зрілістю, готовністю до праці, весь свій вільний час присвячують репетиціям, відповідально ставлячись до поставлених завдань. Учасники розуміють,  що кожен з них несе відповідальність за маленьку деталь у великому механізмі під назвою «Студентська ліра». Від фестивалю очікуємо нових вражень, нового досвіду, і, звичайно, призових місць! Бажаємо вдалого виступу усім факультетам».


Ліщук Василь (ФЕУ): «Втретє допомагаю в організації Студентської ліри. ФЕУ налаштований на гарний виступ. Робимо ставку на оригінальність та патріотизм. Цього року ми вирішили проексперементувати й показити театр тіней – подібного досі на нашій сцені я не бачив. Гадаю, цей номер вразить глядачів. Звісно,  в організації є свої труднощі, проте, є й багато позитиву. Ми стаємо активними, дисциплінованими, допитливими. Загалом,  ліра згуртовує не тільки перший, а й старші курси, стає мотивацією до самореалізації.