» » ТНЕУ – знаний у Польщі університет

ТНЕУ – знаний у Польщі університет

Дата: 10-10-2016, 15:28 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Наш університет за 50-років свого поступу став знаним у різних куточках світу, зокрема в сусідній країні – Республіці Польща. Свідченням тому є різнопланова результативна співпраця науковців ТНЕУ з польськими університетами, науковими закладами та органами влади.
                                 
У рамках виконання Угоди про міжнародне співробітництво щодо підготовки та підвищення кваліфікації фахівців у сфері державного управління та місцевого самоврядування між ТНЕУ та Вроцлавським економічним університетом (Республіка Польща) доктор економічних наук, професор, професор кафедри менеджменту та публічного управління Григорій Монастирський (факультет економіки та управління) взяв участь у роботі ХХІV Міжнародної наукової конференції «Місцева та регіональна економіка в теорії та практиці», яка відбулася в місті Єленя Гура на базі факультету економіки, управління та туризм Вроцлавського економічного університету. Науковець на першому пленарному засіданні виступив з доповіддю «Децентралізація в Україні як чинник територіального розвитку: виклики, моделі та результати».
 
Під час візиту відбулася робоча зустріч з деканом факультету економіки, управління та туризму Вроцлавського економічного університету, д.габ., професором Еліжбетою Собчак, упродовж якої обговорено склад та змістову компоненту участі польських науковців в Х Ювілейних Регіональних та муніципальних читаннях в ТНЕУ, в рамках яких відбудеться Міжнародна науково-практична конференція «Міжрегіональне співробітництво в національному та міжнародному вимірах» (18-19 жовтня 2016 року), та погоджено програму чергового стажування студентів магістерської програми за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» у Вроцлавському економічному університеті (травень 2017 року).
 
Також професор Григорій Монастирський став учасником Конгресу ініціатив Східної Європи, який відбувся у місті Любліні на базі Люблінського конференційного центру. У Конгресі взяли участь керівники місцевих органів державної влади та місцевого самоврядування України та Польщі, представники громадських організацій, науковці університетів – учасників Східноєвропейської мережі університетів, членом якої є й наш університет. Почесним гостем заходу став випускник ТНЕУ, третій Президент України (2005-2010 рр.) Віктор Ющенко. Представник нашого університету взяв участь в роботі панелей «Наука та освіта» та «Децентралізація влади». У рамках Конгресу відбулася зустріч з керівництвом Люблінського католицького університету Івана Павла ІІ, під час якої погоджено практичні аспекти реалізації програми двох дипломів з підготовки фахівців за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування».
 
Співпраця польських та українських вчених у різних сферах розвитку національної економіки є запорукою активізації європейських прагнень України, формою обімну та взаємозбагачення науковими досягненнями.