» » Відбулося засідання студентського наукового гуртка «Учні Луки Пачолі»

Відбулося засідання студентського наукового гуртка «Учні Луки Пачолі»

Дата: 5-10-2016, 10:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

   3 жовтня 2016 року відбулося засідання студентського наукового гуртка «Учні Луки Пачолі» при кафедрі обліку та економіко-правового забезпечення агропромислового бізнесу факультету аграрної економіки і менеджменту.
     Відкрив засідання заступник завідувача кафедри з наукової роботи, доктор економічних наук, професор Петро Романович Пуцентейло. Науковець висловив сподівання, що недаремно студентський науковий гурток носить ім’я «батька» бухгалтерського обліку. Адже творчий пошук молодих науковців постійно триває і вони в змозі поділитися своїми новими здобутками.
     Кандидат економічних наук, доцент Ірина Володимирівна Спільник наголосила на важливості студентської наукової роботи для глибшого засвоєння фахових обліково-аналітичних дисциплін, розвитку самостійних дослідницьких навичок у студентів, набуття досвіду колективного обговорення і вирішення актуальних  проблем розвитку обліку, оподаткування, аналізу та аудиту, університетської освіти і науки, роботи над формуванням якостей, що притаманні майбутній професії  бухгалтера.
     Для цього у нашому університеті, який є не тільки навчальним, але науково-навчальним закладом вищої освіти, створені всі умови: тут функціонують загальновідомі наукові школи і науково-дослідні інститути; здійснюються наукові дослідження, розробки і винаходи; проводяться масштабні наукові заходи (міжнародні і всеукраїнські конференції, семінари, круглі столи); видаються наукові журнали та інша наукова продукція; діє потужна бібліотека, у тому числі до послуг науковців її електронні ресурси тощо.
     Оскільки у науковому гуртку задіяні студенти різних курсів спеціальності, а відповідно у них різний рівень фахової обізнаності, тому кожному студентові потрібно у міру своєї підготовки обрати проблему, яка його цікавить, і працювати над її дослідженням.
     Результати  своїх наукових розвідок студенти можуть не тільки доповісти на засіданнях наукового гуртка, але й апробувати шляхом доповідей на секційних засіданнях до Днів науки в ТНЕУ, на інших наукових заходах, що проводяться у рамках кафедри, факультету, університету, а також опублікувати у збірниках, що видаються за результатами проведення таких заходів, у фахових виданнях кафедри.
     Особливо це стосується студентів 5-6 курсів, які працюють над темами дипломних робіт, і  можуть ознайомити науковий загал із результатами своїх напрацювань. 
     Проблематика студентського наукового гуртка кафедри обліку та економіко-правового забезпечення агропромислового бізнесу розподілена таким чином: студенти 1-3 курсів переважно займаються питаннями теорії та історії бухгалтерського обліку, а студенти 4-6 курсу – прикладними аспектами проблематики обліково-аналітичного характеру.
     На засіданні студентського наукового гуртка було обговорено питання підготовки до проведення  Міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої 50-річчю Тернопільського національного економічного університету "Прикладна економіка – від теорії до практики”.
Заступник голови студентського наукового гуртка кафедри обліку та економіко-правового забезпечення агропромислового бізнесу Віра Лукіян запропонувала план заходів наукового гуртка «Учні Луки Пачолі» на 2016-2017 навчальний рік.