» » Презентація Проекту сприяння академічній доброчесності в Україні (SAIUP)

Презентація Проекту сприяння академічній доброчесності в Україні (SAIUP)

Дата: 26-09-2016, 16:20 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У вівторок, 27 вересня, о 14.00 год. у читальному залі бібліотеки ТНЕУ (вул. Бережанська, 4) відбудеться презентація Проекту сприяння академічній доброчесності в Україні (SAIUP) та плану заходів у рамках цього проекту на 2016 рік.
 
Робоча група, до складу якої входять з викладачі та студенти, розкажуть про свої напрацювання, а також закличуть усіх до обговорення ідей для міні-проекту з впровадження принципів академічної доброчесності  в нашому університеті. Запрошуємо усіх студентів та професорсько-викладацький колектив до участі у зустрічі.

Нагадуємо, що Тернопільський національний економічний університет – один з 10 університетів України, що бере участь у проекті SAIUP (Сприяння академічній доброчесності в Україні). Даний проект організовується Американськими радами з міжнародної освіти за участі Міністерства освіти і науки України та за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки.
Академічна доброчесність дозволяє системі освіти залишатися дієвою, такою що справді надає знання та навички, а не лише документи про здобуття освіти. Країни з високим рівнем академічної доброчесності не мають такої проблеми як «визнання дипломів» – як правило, це успішні, економічно розвинені країни з високим рівнем освіти та науки.

Прояви академічної НЕдоброчесності – такі як списування, плагіат, хабарництво – не можуть бути визначальними для всієї системи освіти, зокрема вищої, оскільки вони руйнують її, перетворюючи навчальний процес на імітацію.

16-18 вересня робоча група студентів та викладачів працювала разом з фасилітаторами від Active Citizens Ukraine над написанням міні-проекту з метою інформування університетської спільноти (абітурієнтів, студентів, батьків, викладачів, адміністрації та громадськості) щодо важливості застосування та популяризації принципів академічної доброчесності у навчальному процесі та науковій діяльності в рамках тренінг-марафону для 10-ти університетів-учасників.