» » «Проблеми та завдання Державної аудиторської служби України в умовах реформування фінансового контролю»

«Проблеми та завдання Державної аудиторської служби України в умовах реформування фінансового контролю»

Дата: 26-09-2016, 10:15 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно студенти ІІІ курсу факультету фінансів із викладачами кафедри фінансів ім. С. І. Юрія Н. М. Коломийчук, О. В. Петрушкою, Б. С. Шулюк організували круглий стіл «Проблеми та завдання Державної аудиторської служби України в умовах реформування фінансового контролю». До участі у науковому заході долучилися працівники Державної фінансової інспекції у Тернопільській області.
                           
Зустріч відбулася за сприяння заступника начальника Державної фінансової інспекції у Тернопільській області Г. Б. Шкляр, за участю працівників відділу інспектування у сфері органів влади, оборони та місцевого самоврядування Ю. І. Шулюка, В. Б. Гача, З. Р. Кухарук-Лесів та Р. М. Бица.
 
Працівники інспекції зазначили, що наразі Державна фінансова інспекція реформовується у Державну аудиторську службу України. Тому розробляються нові порядки й методики проведення контрольних заходів, впроваджуються у діяльність інноваційні напрями аудиту шляхом використання найкращої європейської практики.
 
Інспектори детально ознайомили присутніх із порядком планування, проведення та реалізації матеріалів контрольних заходів. Під час обговорення студенти виявили не аби яку зацікавленість, що зумовила жваву дискусію та  конструктивний діалог. Крім того, фахівці акцентували увагу на особливостях й відмінностях державного фінансового аудиту та інспектування.
 
Учасники круглого столу зробили висновок щодо важливості проведення як інспектування, так і аудиту задля забезпечення ефективності державного фінансового контролю в Україні.
 
На завершення зустрічі студенти висловили вдячність викладачам кафедри та працівникам інспекції за організацію наукового заходу та зазначили, що зустрічі такого формату сприяють формуванню практичних навиків майбутньої професії фінансиста.